Ostanite zdravi z brezplačno e-knjigo in spletno telovadnico - brezplačno ob vsakem nakupu!

Prevzemite brezplačno e-knjigo o zdravju z okusnimi recepti in nasveti, kako oblikovati nove zdrave navade. Pripravili smo tudi brezplačen 4-tedenski program vadbe za oblikovanje celotnega telesa.

Vse to združite z vrhunskimi izdelki Sensilab in postanite fit še hitreje!

Ali ste vedeli, da je vitamin D ključen za absorpcijo kalcija in da je nujno potreben za normalno rast ter zdravje kosti in zob?

 

Vzdrževanje zdravih ter trdnih kosti in zob.

Prispevata k normalnem delovanju mišic.

Imata vlogo pri delitvi in specializaciji celic.

Kalcij prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov.

Normalno strjevanje krvi

Povečuje absorpcijo železa, ki preprečuje slabokrvnost

Okrepi delovanje imunskega sistema.

Povečano delovanje kognitivnih procesov.

 

Kdo potrebuje dodatni dnevni vnos kalcija in vitamina D?

Ljudje z nizkim vnosom kalcija

Ne jedo dovolj mlečnih izdelkov in zelene listnate zelenjave.

Starejši

Kalcij je glavni gradnik kostnih tkiv, zato je priporočljiv pri posameznikih, ki trpijo za kostnimi spremembami (osteoporoza ali osteopenija).

Ženske v menopavzi 

Menopavza pripomore k izgubi kostne gostote in pospeši nastanek osteoporoze. 

Posamezniki, ki se ne izpostavljajo soncu

Izpostavljanje soncu je naraven način pridobivanja vitamina D. Če zaradi narave dela večino dneva preživimo v zaprtih prostorih, telo vitamina D ne tvori v zadostni količini, zato ga je smiselno dodajati k prehrani.

Vsi ljudje, pozimi

Ljudje vitamin D tvorimo s pomočjo sončne svetlobe. Pozimi so dnevi krajši, sonce pa šibkejše. Posledica tega je nezadostna tvorba vitamina D in posledično oslabljena absorpcija kalcija.

Posamezniki s pogostimi zlomi kosti

Kalcij je glavni gradnik naših kosti in obenem skrbi za hitrejše celjenje poškodb kostnih tkiv.
 

Zakaj ga ne dobimo dovolj iz prehrane?

Vitamin D ljudje večinoma tvorimo v koži ob pomoči sončne svetlobe – v dneh, ko sonca ni ali je šibko (posebno v zimskem času), moramo telesu na drug način zagotoviti vitamin D, ki je izjemno pomemben za naš imunski sistem in energijo.

S kalcijem so bogati mleko in vsi mlečni izdelki. Do konca 19. stoletja so v Evropi uživali izključno nepasterizirano ali surovo mleko. Pozneje pa je skupaj z industrializacijo prišlo do homogenizacije mleka. Zaradi industrijske predelave se je zmanjšala sposobnost absorpcije kalcija v kosti, obenem pa se je podaljšal seznam prebavnih in drugih zdravstvenih težav.

Najbolj presenetljiva ugotovitev znanstvenih študij [1] je pokazala, da človeško telo s težavo absorbira kalcij iz kravjega mleka. Kadar telo kalcija ali katerega koli drugega vitamina ne prejme iz hrane, ga mora ustvariti oziroma pridobiti iz lastnih virov – kalcij pridobi iz lastnih kosti, kar še zmanjšuje vsebnost kalcija v telesu.

[1] http://saveourbones.com/osteoporosis-milk-myth/

 
 

Iz katerega vira je ALL IN A DAY Kalcij in vitamin D?

 

Kalcij lahko pridobimo iz različnih živil - od mleka in mlečnih izdelkov do zelenolistne zelenjave (solata, špinača …). Mi pa smo vir kalcija našli v milijone let starih koralah, ki so s premikanjem zemeljskega površja prišle na kopno. Čiste fosilizirane korale že dolgo niso več del koralnih grebenov in nam tako omogočajo bogat vir kalcija, brez poseganja v naravno okolje številnih morskih vrst, ki bi v njih morda našli zavetje.

Kalcij smo oplemenitili z ekološko pridelanimi šampinjoni, ki vsebujejo naraven vitamin D. Ta kombinacija omogoča normalno absorpcijo kalcija v telo in kosti, nam pa pomagajo stabilizirati imunski sistem in dvigniti raven energije. 

 

Priporočamo uporabo ALL IN A DAY Kalcija in vitamina D

 

Poleg tega, da je ALL IN A DAY Kalcij in vitamin D pridobljen iz 100% naravnih in kakovostnih sestavin, ima še druge prednosti, ki ga uvrščajo na vrh kakovostnih izdelkov z dokazanim delovanjem:

  • primeren je tudi za vegane, saj vsebuje le izvleček čistih fosiliziranih koral ter ekološko pridelanih šampinjonov in ovojnico iz 100% naravne celuloze;
  • vsebuje čisti in naravno pridobljen kalcij ter vitamin D, ki zadovoljita dnevno potrebo vsakega posameznika;
  • z eno kapsulo na dan omogoča zaužitje enakovredne količine vitamina  in minerala, kot če bi spili 8 kozarcev mleka;
  • ob vsakodnevni uporabi zagotovi številne pozitivne učinke;
  • ne obremenjuje naših jeter in ledvic, ki prečiščujejo telo;
  • ne razdraži naše sluznice in želodca, kot to povzročijo šumeče in sintetično ustvarjene tablete;
  • se hitro absorbira in začne učinkovati ob zaužitju.
 
 

Ni na zalogi

9,99 €

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 2–3 delovnih dni

preko GLS Slovenija

SESTAVINE: koralni kalcij v prahu, gostilo: modificiran koruzni škrob, ekološko pridelane gobe šampinjoni v prahu z visoko vsebnostjo naravnega vitamina D, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat rastlinskega izvora, kapsule: hidroksipropil metilceluloza.

UPORABA: Priporočeni dnevni odmerek je 1 kapsula 3x dnevno po obroku, z 2 dl vode. 

POMEMBNO OBVESTILO: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

OPOZORILO: Izdelek odsvetujemo nosečnicam in doječim materam.

SHRANJEVANJE: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

NETO TEŽA: 58,5 g.