Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.

Cod Liver Oil

Prehransko dopolnilo 100% naravno olje polenovke za trdne kosti in zobe, ohranjanje vida ter normalno delovanje srca in možganov.

Cod Liver Oil
 • Z eno kapsulo zadosti dnevni potrebi po vitaminu D3
 • Za trdne kosti in zobe, ohranjanje vida ter normalno delovanje srca in možganov
 • Vir maščobnih kislin omega 3, z 60 mg EPK in 80 mg DHK v dnevnem odmerku
 • EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca
 • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida
 • DHK ima vlogo pri delovanju možganov

 

Na zalogi

9,99 €
Izberite svoj paket:

 

ali pokličite brezplačno in naročite 0590 82 770

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 2–3 delovnih dni

preko GLS Slovenija

Načini plačila:

Pakiranje: 60 mehkih kapsul, za 30 dni

Ostanite zdravi z brezplačno e-knjigo in spletno telovadnico - brezplačno ob vsakem nakupu!

Prevzemite brezplačno e-knjigo o zdravju z okusnimi recepti in nasveti, kako oblikovati nove zdrave navade. Pripravili smo tudi brezplačen 4-tedenski program vadbe za oblikovanje celotnega telesa.

Vse to združite z vrhunskimi izdelki Sensilab in postanite fit še hitreje!

Olje iz jeter polenovke (Cod Liver Oil) ni noviteta – tradicionalno so ga uporabljali severni narodi, ki so morali prebroditi dolgo, izčrpavajočo, predvsem pa teme polno zimo. In ko ni na voljo sonca, tudi vitamin D ne nastaja v našem telesu.

Vemo pa, da je vitamin D nujen za zdravje in trdnost kosti in zob, saj povečuje absorpcijo kalcija in fosforja. Pripomore pa tudi k boljšemu imunskemu sistemu in sodeluje pri številnih drugih pomembnih reakcijah v telesu.

Pomanjkanje vitamina D je zelo pogosto

Pomanjkanje vitamina D je zdravstveni problem v svetu in tudi v Sloveniji. Predšolski otroci naj bi po slovenskih študijah dosegali približno 21 % priporočenega dnevnega vnosa, mladostniki pa 60 %, kar kaže na slabo pokrivanje potreb po vitaminu D.

Problem zadostnega vnosa vitamina D se pojavlja predvsem jeseni, pozimi in v zgodnjih pomladnih mesecih, saj je izpostavljenost sončni svetlobi veliko manjša kot poleti. V poletnih mesecih pa se skrivamo v senci in se zaščitimo z uporabo krem za sončenje, kar zavira sintezo Vitamina D.

Ta v koži namreč naravno nastaja pod vplivom sončnih žarkov, pomanjkanje pa moramo nadoknaditi z ustrezno prehrano ali prehranskimi dopolnili.

Olje jeter polenovke vsebuje odlično kombinacijo vitamina D3, vitamina A in maščobnih kislin omega 3.

Koristi rednega uživanja olja jeter polenovke (Cod Liver Oil):

 • izboljšuje imunski odziv,
 • znižuje raven "slabega" LDL holesterola v krvi,
 • pripomore k zdravemu delovanju srca in možganov,
 • pripomore k ohranjanju dobrega vida,
 • skrbi za zdrav videz kože in ohranjanje zdravih sluznic,
 • pripomore k zdravim in trdnim kostem in zobem.

Sensilab kakovost: omega 3 v pravi obliki

Ko se odločimo za uživanje omega 3, je izjemno pomembno, da izberemo tudi pravo obliko omega 3 maščobnih kislin. Na trgu sta v večini prisotni dve obliki ribjega olja – v obliki trigliceridov in etil estrov.

Omega 3 v obliki etil estrov v naravni ni prisotna in je sintetično pridobljena, zato je naše telo ne prepozna in le s težavo uporabi. Po drugi strani pa so trigliceridi naravna oblika ribjega olja, torej takšna, ki jo naše telo z lahkoto prepozna in tudi uporabi. V kapsulah Cod Liver Oil se omega 3 maščobne kisline nahajajo izključno v obliki trigliceridov.

Prehransko dopolnilo

Sestavine (v 2 kapsulah): olje iz jeter polenovke 1101 mg (DHK 80 mg, EPK 60 mg); kapsule: želatina, glicerol, voda; retinil acetat (vitamin A 1,72 mg - 215% PDV*), holekalciferol (vitamin D3 10 μg - 200% PDV*).

*PDV = priporočeni dnevni vnos

Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.

Vsebuje alergene: ribe.

Način uporabe: Priporočeni odmerek je 1 kapsula 2x dnevno z 2 dl vode med obrokom.

Opozorila: Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Izdelek ni priporočljiv za nosečnice in doječe matere.

Pomembna obvestila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Shranjevanje: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

Neto teža: 40,7 g

Cod Liver Oil