Diabetyn

Prehransko dopolnilo. Kapsule, ki pripomorejo k vzdrževanju ravni krvnega sladkorja.

-7%

Diabetyn
 • Prispeva k vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi
 • Uravnava presnovo ogljikovih hidratov, inzulina, beljakovin in glikogena
 • Vsebuje cimet, bele murve, sabljasti triplat, krom in vitamin B6


 

13,90 €

12,90 €

Ni na zalogi

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 3 – 5 dni preko Pošte Slovenije.

Pakiranje: 60 kapsul 

Pogosto uriniranje, pretirana žeja, povečan apetit in utrujenost so lahko simptomi povišanega krvnega sladkorja, kar lahko vodi do nastanka sladkorne bolezni oz. diabetesa.

Kapsule Diabetyn učinkovito stabilizirajo nivo krvnega sladkorja in pripomorejo k optimalni presnovi ogljikovih hidratov. 

Sladkor se skriva povsod

Kdaj ste nazadnje v trgovini kupili izdelek, ki ni vseboval sladkorja? V večjih ali manjših količinah je dodan skoraj v vse izdelke, tudi pršutu in dimljenemu lososu.

Ne samo sladkor, tudi ogljikovi hidrati (kruh, testenine, pekovski izdelki) se v telesu razgradijo do enostavnih sladkorjev, ki se hitro absorbirajo v kri. 

Trebušna slinavka

V telesu obstajajo natančni mehanizmi, ki ves absorbiran sladkor pod strogim nadzorom inzulina porabijo ali skladiščijo. Vendar pa prekomerno nihanje krvnega sladkorja vodi v:

 • pomanjkanje energije,
 • utrujenost,
 • slabo počutje,
 • povečan apetit,
 • izjemno željo po sladki hrani, kar vodi v začaran krog.

 Diabetyn pripomore k vzdrževanju ravni krvnega sladkorja in preprečuje njegovo prekomerno nihanje, tudi kadar se posladkate.

Prediabetes - predstopnja diabetesa

Po podatkih inštituta za varovanje zdravja živi v Sloveniji 125.000 ljudi z diagnosticiranim diabetesom.

Vendar podatki kažejo, da imajo ljudje, preden zbolijo za diabetesom tipa 2, časovno okno v katerem lahko razvoj bolezni preprečijo ali vsaj odložijo.

Prediabetes je stanje, ko je raven krvnega sladkorja višja od normalne, vendar ne tako visoka kot pri diabetesu. V teh okvirih se giblje skoraj 20% prebivalstva Evrope. Četudi to še ni bolezensko stanje, povišana raven krvnega sladkorja škoduje organizmu, še posebej srcu in ožilju

Ohranite ustrezno raven krvnega sladkorja

Že zdrava prehrana, zadosten vnos tekočine, telesna aktivnost in redno spremljanje ravni krvnega sladkorja ima velik vpliv. Pri uravnavanju krvnega sladkorja pa vam lahko pomaga tudi Diabetyn, z rednim uživanjem le 2 kapsul dnevno.

Kaj vsebujejo kapsule Diabetyn?

 • Ekstrakt listov bele murve, ki uravna presnovo ogljikovih hidratov.
 • Ekstrakt semen sabljastega triplata (grško seme), ki pomaga vzdrževati zdravo raven krvnega sladkorja in uravnava presnovo inzulina.
 • Ekstrakt skorje kitajskega cimetovca, ki prispeva k zdravi ravni krvnega sladkorja.
 • Vitamin B6, ki prispeva k presnovi beljakovin in glikogena.
 • Krom, ki prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

Kapsule Diabetyn priporočamo vsem, ki:

 • imajo mejne ravni krvnega sladkorja,
 • pogosto urinirajo, imajo pretirano žejo, povečan apetit in so utrujeni,
 • želijo na naraven način uravnati raven krvnega sladkorja,
 • ki se pogosto pregrešijo s sladicami …

SESTAVINE (v 2 kapsulah, dnevnem odmerku): ekstrakt listov bele murve 400 mg, ekstrakt semen sabljastega triplata z min. 50% skupnih saponinov 280 mg, ekstrakt skorje cimeta 240 mg, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat rastlinskega izvora, piridoksinijev klorid (vitamin B6 4 mg – 286% PDV*), kromov III klorid (krom 120 μg – 300% PDV*) , kapsule: hidroksipropil metilceluloza, barvili: titanov dioksid, rumeni železov oksid 

*PDV = priporočeni dnevni vnos

NAVODILA ZA UPORABO: Priporočeni odmerek je 1 kapsula 2x dnevno z 2 dl vode po jedi.

OPOZORILA: Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Previdnost svetujemo pri sladkornih bolnikih. Izdelka ne priporočamo nosečnicam in doječim materam.

POMEMBNA OBVESTILA: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

SHRANJEVANJE: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem in temnem prostoru na temperaturi pod +25°C.

NETO TEŽA: 34,14 g.

Povezani produkti