Flexiforce hladilno-grelni obliži

Registriran medicinski pripomoček. Edini obliži, ki hladijo in grejejo hkrati!

Flexiforce hladilno-grelni obliži
  • Lajšajo bolečine v mišicah, hrbtu, ramenih in vratu
  • Enostavna in praktična uporaba
  • Intenzivno delovanje
  • Registrirani medicinski pripomoček 

 
9,90 €

Na zalogi

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 1 – 3 dni preko Pošte Slovenije ali GLS.
Načini plačila:

Pakiranje: 3 obliži velikosti 8 x 12 cm

FlexiForce hladilno-grelni obliži so edini obliži na slovenskem tržišču, ki hkrati hladijo in grejejo.

Obliži vsebujejo kombinacijo hladilne (mentol) in grelne učinkovine (Vanillyl butyl ether) v ravno pravšnjem razmerju, da spodbudijo prekrvavitev obolelega dela in delujejo protibolečinsko. Sprva ohladijo, nato pa boleče mesto intenzivno grejejo.

Toplotna terapija se tradicionalno uporablja pri dlje časa trajajoči bolečini, pa tudi pri kronični bolečini.

Kako obliž deluje?

1. Najprej ohladi

Obliž vsebuje učinkovino mentol, ki spada v skupino spojin s hladilnim učinkom. Deluje na receptorje za mraz, zaradi česar pride do občutka hlajenja, ob tem pa se temperatura kože ne spremeni. Mentol ima tudi protibolečinsko delovanje, saj z vezavo na bolečinske receptorje v koži, zmanjša občutek bolečine.

Poleg tega ima mentol tudi učinek na žile. V začetni fazi povzroči krčenje žil, zmanjšan pretok krvi in posledično tudi manjše otekanje prizadetega tkiva, v nadaljevanju pa povzroči širjenje žil, povečanje pretoka krvi ter pospešitev obnove prizadetega tkiva.

2. Nato intenzivno ogreje

Druga učinkovina v obližu je Vanillyl butyl ether (VBE), ki spada v skupino spojin s toplotnim učinkom. Po zgradbi je podoben učinkovini kapsaicin, ki jo pridobivajo iz čilija. Aktivira receptorje za toploto, zaradi česar pride do občutka gretja, ob tem pa se temperatura na koži ne spremeni.

VBE vpliva tudi na širjenje krvnih žil, kar izboljša prekrvavitev, spodbuja sprostitev mehkih tkiv in zmanjša zakrčenost mišic.

Skupna posledica vseh teh fizioloških sprememb je manjše občutenje bolečine.

FlexiForce hladilno-grelni obliž priporočamo:

  • vsem, ki imajo pretežno sedeče delo,
  • vsem, ki dvigujejo težka bremena,
  • vsem, ki zaradi bolečin v hrbtu ne morejo spati,
  • vsem, ki imajo kronične bolečine v hrbtenici in vratu,
  • vsem, ki čutijo zmanjšano gibljivost.

Sestavine: L-Menthol, Vanillyl butyl ether

Navodilo za uporabo:

1. Očistite in osušite prizadeto mesto.

2. Prerežite in odprite vrečko ter vzemite obliž.

3. Odstranite zaščitno folijo in obliž prilepite na prizadeto mesto.

4. Dobro zaprite drsno zadrgo na vrečki s preostalimi obliži, da se ne izsušijo.

Pred tuširanjem ali kopeljo obliž odstranite in z milom očistite mesto nanosa, da preprečite pekoč občutek. Umivajte se le s toplo, ne vročo vodo.

Shranjevanje: Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjevati v hladnem in suhem prostoru, na sobni temperaturi, stran od svetlobe in v zaprti embalaži.

Opozorila: Samo za zunanjo uporabo. Ne nanašajte v okolico oči, ust, nosa, sluznice, ran ali vnete kože. Ne nanašajte, če imate alergijo na katerikoli drug tip obliža. V primeru preobčutljivosti na izdelek (izpuščaji, srbečica, rdečica itd.) takoj prenehajte z uporabo, mesto nanosa temeljito sperite z vodo in se posvetujte z zdravnikom. Nosečnice, ljudje z alergijami na zdravila, medicinske pripomočke ali kozmetiko, ljudje s sladkorno ali periferno arterijsko boleznijo se morajo pred uporabo posvetovati z zdravnikom. Otroci smejo uporabljati izdelek samo pod nadzorom odraslih. Obliž se ne oprime mesta nanosa, če je to mokro, mastno ali če pride v stik z lasmi ali oblačili.

Flexiforce hladilno-grelni obliži