AdrenaLux 2x

Prehransko dopolnilo. Prvi izdelek za popolno podporo nadledvični žlezi.

AdrenaLux 2x
  • Zmanjšuje simptome izgorelosti
  • Uravnava telesni in psihični stres
  • Dviguje raven energije


 
39,80 €

Ni na zalogi

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 3 – 5 dni preko Pošte Slovenije.

Pakiranje: 2 x 30 kapsul

Kaj je stresni hormon kortizol?

Kortizol je glavni stresni hormon iz skupine steroidnih hormonov, ki ga nadledvične žleze sprostijo ob vsakem razburjenju - bodisi zaradi konfliktov s fantom, mamo ali šefom bodisi zaradi težkih preizkušenj, prekomerne telesne aktivnosti ali nevarnosti … in telo spravi v tako imenovani stresni odziv “beg ali boj”.

Kaj je stresni odziv “beg ali boj”?

Odziv “beg ali boj” pomeni signal iz možganov celotnemu telesu : “Poslušajte vsi! Pripravite telo na stres. Ustavite druge funkcije, začasno nehajte producirati druge hormone in se osredotočite na kortizol, saj telo potrebuje energijo za spopad s stresom”.

Kratkoročno je to zelo dobro, saj v primeru nevarnosti, kot je recimo beg pred medvedom (ali katerakoli realna nevarnost), telo za spopad s to nalogo res potrebuje povečano pozornost in dodatno energijo.

Povsem drugače pa je, če je ta “nevarnost” dnevno plačevanje položnic, dnevno kreganje, vsakodnevno ‘sekiranje’, razburjenje, stalen pritisk in negativne misli.

Nadledvični žlezi obremenjujejo različni stresni dejavniki

‘Non stop’ povišan kortizol

Če je kortizol nenehno povišan, govorimo o kroničnem oziroma vsakodnevnem stresu. Signal za kortizol, ki potuje iz možganskega hipotalamusa prek hipofize do nadledvične žleze, je stalno prižgan in vseprisoten, zato nadledvična žleza enostavno ne zmore več tega tempa.

Takrat govorimo o adrenalni izgorelosti.

Posledice adrenalne izgorelosti:

1. MOČNA UTRUJENOST

Občutimo močno utrujenost, ki je ne moremo pregnati, čeprav veliko počivamo. Stanje se malenkost izboljša popoldne.

2. SLAB IMUNSKI SISTEM

Se vam je kdaj zgodilo, da ste zboleli, ko je bilo “vsega konec”? Nadledvična žleza med drugim spodbuja nastajanje imunskih celic. Če je preveč obremenjena s proizvodnjo kortizola, zanemari imunski odziv.

3. NESPEČNOST

Kortizol je pomembno vpleten tudi v našo biološko uro budnosti in spanja. V idealnih okoliščinah naj bi imeli najvišjo stopnjo kortizola zjutraj, ko se je treba zbuditi (naša notranja budilka), in najnižjo zvečer, ko se je pred spanjem treba umiriti. V primeru kroničnega stresa se to ravnovesje poruši, posledica pa je nespečnost.

4. TESNOBNOST

Gre za tisti grozni občutek, da telesa preprosto ne moremo več regenerirati. Obenem nas preplavi občutek nesposobnosti, ker ne zmoremo opravljati več nalog naenkrat.

5. UPOČASNJENO DELOVANJE MOŽGANOV

Koncentracija je slabša, delovne naloge se zdijo zelo zahtevne, ničesar si ne moremo zapomniti …

6. PORUŠENO HORMONSKO RAVNOVESJE

V kolikor so nadledvične žleze utrujene, se lahko poruši cel hormonski sistem.

Kdo je še posebej podvržen adrenalni izgorelosti?

Posebno na udaru so perfekcionisti, ki si želijo biti popolni in so običajno najboljši pri opravljanju svojih nalog. Vendar na neki točki telo enostavno ne zmore več takega tempa.

Imamo rešitev - AdrenaLux!

Izdelek AdrenaLux je PRVI in hkrati NAJKAKOVOSTNEJŠI izdelek za podporo nadledvične žleze, ki proizvaja hormon kortizol. Vsebuje popolnoma naravne in skrbno izbrane sestavine, ki podpirajo njeno delovanje in s tem omogočajo bolj kakovostno življenje.

Prehranski izdelki proti nadledvični utrujenosti so poleg zdravega življenjskega sloga najpomembnejši del podpore nadledvične žleze. Zagotavljajo hranilne snovi, ki jih naše telo potrebuje za izboljšano proizvodnjo hormonov nadledvične žleze, kot so kortizol, progesteron, aldosteron in DHEA.

AdrenaLux vsebuje naslednje sestavine, ki uravnavajo KORTIZOL:

Tri močne adaptogene sestavine, ki s svojim delovanjem in součinkovanjem pomagajo telesu se optimalno odzivati na stres ter tako krepijo nadledvično žlezo.

  • Gobo Cordyceps (glavatec), ki jo uporabljajo jo že tisočletja. V današnjem času je namenjena tistim s hitrejšim tempom življenja in višjimi zahtevami.
  • Ginseng (ženšen), ki poveča telesno vzdržljivost, odpravlja utrujenost, izboljša psihične in umske sposobnosti, poveča vitalnost ter prispeva k obrambi telesa.
  • Rhodiolo roseo (rožni koren), ki spodbuja živčni sistem in delovanje živčnih prenašalcev, izboljša spanec in odpravlja utrujenost. Izboljša delovanje možganov, telesu vrača vitalnost in preprečuje izgorelost.

Poleg zgoraj omenjenih aktivnih sestavin, AdrenaLux vsebuje še dodatno sestavino, ki skrbi za svež dotok energije:

  • Pantotensko kislino ali vitamin B5 je ključna za proizvodnjo energije v telesu, saj sodeluje pri pretvorbi hrane v energijo. Ima tudi ključno vlogo pri sintezi steroidnih hormonov v nadledvični žlezi, prenašalcev živčnih impulzov in prispeva k umskim zmogljivostim ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

SESTAVINE (v 1 kapsuli, dnevnem odmerku): heteropolisaharidi iz gobe Cordyceps v prahu, ekstrakt korenine ginsenga (ženšena) s 6 % skupnih ginsenozidov, ekstrakt korenine rožnega korena s 3 % rosavinov in 1 % salidrozida, kalcijev D-pantotenat, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat rastlinskega izvora, kapsule: hidroksipropil metilceluloza.

*PDV - priporočen dnevni vnos

NAVODILA ZA UPORABO: Priporočen dnevni odmerek je 1 kapsula dnevno z 2 dl vode po zajtrku.

OPOZORILA: Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka, predvsem na ribje olje, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

POMEMBNA OBVESTILA: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

SHRANJEVANJE: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.