MoodLux

Prehransko dopolnilo. Naravna pomoč, ko potrebujete psihološko oporo

-15%

MoodLux

- Psihološka opora

- Prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema

- Zmanjšuje utrujenost in izčrpanost

- Uravnava hormonsko delovanje

- S patentirano učinkovino SerenzoTM


 

19,90 €

16,92 €

Na zalogi

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 1 – 3 dni preko Pošte Slovenije.

60 kapsul za 30 dni

Vse več je dokazov, da prehrana pomembno vpliva na naše počutje

Dolgo časa je veljalo prepričanje, da ima prehrana minoren ali nikakršen vpliv na naše počutje. Danes vemo, da lahko snovi, ki jih s hrano vnašamo v telo, izboljšajo ali poslabšajo posamezna psihofizična stanja.

»Čeprav so dejavniki, ki vplivajo na mentalno zdravje, kompleksni, imamo vse več prepričljivih dokazov, da je prehrana ključni dejavnik pri visoki pojavnosti duševnih motenj. To kaže, da je za psihiatrijo prehrana prav tako pomembna kot za kardiologijo, endokrinologijo in gastroenterologijo.« (Nutritional medicine as mainstream in psychiatry, Sarris J, et al. Lancet Psychiatry. 2015)

Prehranska dopolnila kot odgovor na pomanjkanje hranil

Uvodnik članka, objavljenega v prestižni medicinski reviji Lancet Psychiatry, je že leta 2015 opozoril na pojav nove smeri v psihiatriji, ki raziskuje vpliv prehrane in hranilnih snovi na naše duševno zdravje – prehransko psihiatrijo: »Vse več je dokazov o povezavi med kakovostno prehrano (in potencialnim pomanjkanjem posameznih hranil) in duševnim zdravjem ter za selektivno uporabo prehranskih dopolnil, osnovanih na posameznih hranilih, kot odgovor na pomanjkanje hranil ali kot monoterapijo oziroma augmentacijsko terapijo.«

»Depresija je torej vnetna bolezen. Ampak od kod pride vnetje?«

Pod takim naslovom so v članku, objavljenem v strokovni reviji BMC Medical, raziskovali tudi vpliv prehrane na depresijo. Ne preseneča, da je sredozemski način prehranjevanja, bogat z vlakninami, sadjem, zelenjavo (vitamini, minerali in antioksidanti) ter zdravimi maščobami in beljakovinami, med najbolj varovalnimi oblikami diete.

Najbolj škodljiva pa je zahodna visoko procesirana prehrana, ki povzroča dolgoročno prekomeren odziv imunskega sistema – dolgotrajno vnetno stanje v telesu. Taka prehrana škodljivo vpliva na vse celice v telesu, tudi možganske. »Kakovost prehrane lahko vpliva na delovanje imunskega sistema in na razširjenost sistemskega vnetja, kar posledično predispozicionira za depresijo.« (Berk et al. BMC Medicine 2013, 11:200)

MoodLux – naravna psihološka opora

MoodLux vsebuje 3 naravne učinkovine – patentirano obliko ekstrakta sladke pomaranče SerenzoTM, ekstrakt granatnega jabolka in vitamin B6 (piridoksin), ki ponuja psihološko oporo in prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema. Ta kombinacija prispeva tudi k normalnemu delovanju imunskega sistema, zmanjšuje izčrpanost in uravnava hormonsko delovanje.

Način uporabe: Priporočeni odmerek je 1 kapsula 2x dnevno z 2 dl vode po obroku.

Opozorila: Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Izdelek ni primeren za nosečnice in doječe matere.

Pomembna obvestila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Shranjevanje: Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjevati v temnem in suhem prostoru na temperaturi do 25 °C.

Sestavine (v 2 kapsulah): SerenzoTM [ekstrakt plodov sladke pomaranče z 20% limonena] 500 mg, ekstrakt semen granatnega jabolka s 40% elagične kisline 400 mg, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat rastlinskega izvora, piridoksin hidroklorid (vitamin B6 4 mg – 285,7% PDV*), kapsule: hidroksipropil metilceluloza. *PDV = priporočeni dnevni vnos SerenzoTM je zaščitena blagovna znamka podjetja Nexira