V 20-ih, 30-ih, 40-ih ali 50-ih?

Po posameznih raziskavah sodeč, se odrasel človek vsake 4 leta v povprečju zredi za kilogram in pol. Toda pridobivanje kilogramov z leti ne bi smelo predstavljati problema, če le pravočasno uberemo ustrezno strategijo. Da bi vam pomagali vzdrževati zdravo telesno težo, zdravo kožo in dobro počutje s polno energije, smo vam pripravili nekaj nasvetov in trikov za posamezno življenjsko obdobje. 

image

V 20-ih: Hitrost je norost 

Šibka točka: Alkoholne pijače

Mnoge ženske v 20-ih ne pijejo sodavice, ker vedo, da vsebujejo ogromno sladkorja. Toda zabava ob sladkih koktajlih, sangrijah in bovlah, ki se po možnosti zaključi z nočno pizzo, kebabom ali burgerjem je veliko hujši, kar se praznih kalorij tiče, kot pa sodavica tu in tam. Enota žgane pijače vsebuje 100 kalorij, kozarec vina 120 in pivo kar 150 kalorij!

Rešitev: V volji se skriva moč

Pij pametno. Odveč je razlagati, da se tega pravila ne gre držati zgolj zaradi omejitve kaloričnega vnosa, kajne? Vsako drugo pijačo preskoči in jo zamenjaj s kozarcem vode. Pa še nekaj, preden se odpraviš žurirat se preudarno najej. Posamezne raziskave so pokazale, da je hrana z visoko vsebnostjo beljakovin oz. proteinov odlična izbira pred uživanjem alkoholnih pijač, ker naj bi kontrolirala raven alkohola v krvi, poleg tega nas dobro nasiti za dlje časa, zavira željo po hrani ne da bi pri tem imeli težak občutek v želodcu. Kljub temu nujno pokliči taksi ali počakaj na avtobus!

Šibka točka: Hrana na poti, neurejeni obroki

Ješ na bone ali pa si spotoma privoščiš prigrizek v trgovini? Restavracijske porcije so ogromne in četudi načrtuješ, da si boš naročila solato, je ta na koncu prelita z okusnim, toda kaloričnim prelivom, ali pa te vonjave in prazen želodec prelisičijo v naročilo ocvrtega sira, pizze ali smetanovih špagetov.

Rešitev: Nikoli v restavracijo sestradana!

Poznaš tisti občutek, ko bi lahko pojedla vola in pol? Če se le da se mu izogniti, toda ne s kaloričnimi bombami kot so čips, čokoladice, muffini, ampak si za malico raje privošči grški jogurt in pest oreškov, kuhano jajce in korenje ali beljakovinski šejk. Takšne malice te bodo nasitile kakovostno in zmanjšale željo za »kampanjskim« prenajedanjem.

V restavraciji poskusi naročiti vedno prva. Neka raziskava je namreč pokazala, da nas naročila drugih za mizo hitro zapeljejo in tako si še mi naročimo nezdravo, toda mikavno jed.

Priporočamo: SlimCut Food pack (Brezskrbno uživanje)

SlimCut beljakovinski prigrizki in obroki za brezskrbno uživanje v mikavnih okusih.

Beljakovine nasitijo in pomagajo pri dietah na zdrav način s pičlim kaloričnim vnosom.

Posezite po mikavno okusnih beljakovinskih prigrizkih in obrokih, v katerih boste lahko uživali brez slabe vesti, celo med najstrožjimi dietami!

  • Beljakovinske ploščice – idealen prigrizek ali poslastica
  • Beljakovinski čips – lahek prigrizek 
  • Beljakovinski desert – nadomestite 1 obrok v dnevu
  • DARILO: shujševalne kapsule z dokazanim učinkom

V 30-ih: Nimam časa za spanje!

Šibka točka: Stres in (pre)več obveznosti

Mnoge raziskave kažejo, da so ženske v 30-ih pogosteje pod stresom kot tiste v 40-ih. Čeprav se na prvi pogled ne zdi, bi se v resnici morali stresu izogibati bolj kot sladkorju. Stres v telesu sprošča kortizol, ki predstavlja trikrat večjo grožnjo pridobivanju odvečnih kilogramov. Kortizol veča apetit, upočasnjuje metabolizem in sili telo v povečano shranjevanje maščob.  

Rešitev: Ne jejte pred računalnikom, zadihajte, vzemite se tistih 15 min zase.

Previdno s kavo, raje si privoščite 2 do največ 3 kave na dan, kot pa da držite skodelico venomer pred sabo. Kofein lahko preko adrenalina sproži sproščanje kortizola.

Jejte pomaranče, rdeče paprike in sladek krompir, živila polna z vitaminom C, ki znižuje kortizol. Pijte veliko vode in izogibajte se soli. Dehidracija nas utrudi in poveča raven tega hormona.

Šibka točka: Poporodni kilogrami

Približno 60 odstotkov mladih mamic, z otroki starimi od 1 do 2 let, ne izgubi poporodnih kilogramov.  

Pomanjkanje spanca, ki je navadno posledica majhnega otroka poveča lakoto in željo za mastno in sladko hrano.

To lahko spremenite precej preprosto: kuhinjo napolnite z zdravimi prigrizki! Beljakovine, narezana sveža zelenjava, pest oreškov, celo suho sadje bodo boljša izbira kot torta ali vrečka konvencionalnega krompirjevega čipsa.

Priporočamo: Garcinia Slim

Zaustavite apetit in zmanjšajte maščobne blazinice

Glavna aktivna sestavina sadeža garcinije je hidroksicitrična kislina ali HCA, ki se nahaja v lupini sadeža. Opravljena študija* kaže na njeno varnost, dobro biorazpoložljivost in učinkovitost pri uravnavanju telesne teže. Deluje na dva načina:

  • zavira tvorbo maščobnih zalog. HCA namreč zavira delovanje encima, ki v našem telesu vse ogljikove hidrate, ki jih ne porabimo za proizvodnjo takojšne energije, pretvori v maščobno zalogo.
  • zavira prekomerno željo po hranit. HCA deluje tako, da poviša raven serotonina v krvi. Serotonin je možganski nevrotransmiter, ki daje ljudem občutek dobre volje in veselja. Ker HCA poviša raven serotonina, izboljšuje razpoloženje in zavira željo po uživanju hrane.

V 40-ih: Zmorem vse!

Šibka točka: Jem, kar narekuje družina

Testenine s sirom, ocvrti piščančji kroketi, pizza, pečen krompirček in sladoled so tisto, kar imajo radi vaši otroci in življenjski sopotnik. Priznajte, težko je zadovoljiti vsem okusom v družini, zato pripravite tisto, kar drugim v družini ustreza, nase pa pozabite oz. jeste tisto, kar drugi narekujejo, ali še huje, tisto kar je ostalo.

Rešitev: Ostanki hrane, ki jih jemo za otroki lahko pomenijo na stotine dodatnih kalorij, ki jih res ne potrebujemo.

Zmenite se z družino, da je vsaj trikrat na teden kosilo po vašem okusu. Takšen dogovor bo odličen za vse družinske člane. Kar se tiče ostankov; mar ni čas, da otroci sami pospravijo krožnik za seboj?

Šibka točka: Počasnejši metabolizem

Ženske se po 25 letu zredijo v povprečju za 700 g na leto. To je 2 kilograma vsake 3 leta, 7 kg vsakih 10 let! Metabolizem se namreč vsako leto malce upočasni, maščobe skladiščimo hitreje, shujšamo težje. Zveni znano?

Bazalni metabolizem, torej energija, ki jo potrebujemo kot absolutno osnovo, da lahko živimo, je odvisen od let, spola, višine in mišične mase. Ker na ostale nivoje torej ne moremo vplivati, je redna telovadba po 25. letu izredno pomembna.

Rešitev: Redna telesna aktivnost je zelo pomembna, če želimo ustaviti pridobivanje telesne teže. 

Na hitrost metabolizma lahko vplivamo tudi s prehrano. Določena živila imajo termogeni učinek, ki pospeši naš metabolizem, kot bi bili blago aktivni. Najbolj znana takšna živila so zelena, zeleni čaj in kajenski poper.

Organizem lahko učinkovito resetiramo tudi z ustrezno prehrano – predvsem takšno, ki temelji na uživanju sadja in zelenjave, ki vsebujejo izredno dragocene antioksidante in prebavne encime.

Težava te rešitve je, da nas večina težko zaužije toliko sadja in zelenjave. Če neprimerno kombiniramo zaužita živila, lahko pozitiven učinek takšne diete celo sproti izničimo, ker zaužijemo preveč sladkorja ali škroba.

Najpreprostejša rešitev: Mega antioksidant

Če želimo resetirati metabolizem in ga učinkovito pomladiti, lahko zadostno količino antioksidantov in prebavnih encimov zaužijemo tudi izolirano – v obliki prehranskega dopolnila.

SlimCut deluje kot mega antioksidant, ki pomlajuje metabolizem in regenerira prebavne procese.

Poleg grenke pomaranče, ki je ena izmed dokazano najbolj učinkovitih naravnih pomočnic pri hujšanju, SlimCut vsebuje patentiran mix 21 naravnih izvlečkov sadja in zelenjave, ki nam podarijo vse prednosti veganske ali mediteranske diete, ki sta izredno cenjeni dieti za izgubo telesne teže in ohranjanje vitalnosti. .

Priporočamo: SlimCut Metabolism Reset paket

Pomladite svoj metabolizem in imejte svojo težo spet pod nadzorom!

  • Mega antioksidant za izgubo telesne teže
  • Regeneracija jeter in pospeševanje metabolizma maščob

V 50-ih: Znanje je moja moč!

Šibka točka: Oh, ta menopavza!

Količina estrogena v času menopavze upade. S tem pa se v našem telesu spremeni marsikaj. Organizmi z manj estrogena pojedo več in težje so fizično aktivni. Poleg tega lahko upad estrogena vpliva tudi na zmanjšanje mišične mase in zmanjšanje bazalnega metabolizma, kar pomeni, da z upadom estrogena:

  • potrebujemo manj kalorij,
  • hidrate težje izrabljamo in jih zato hitreje shranjujemo v obliki telesnega maščevja,
  • maščobne zaloge pa porabljamo počasneje.

Rešitev: 

Sprva so strokovnjaki svetovali, naj ženske jedo zdravo, jedo več rib, zmanjšajo uživanje mesa in mlečnih izdelkov, ki telo zakisajo in upočasnijo presnovo, poleg tega je bilo svetovano, naj redno telovadijo.

A so dolgoletne raziskave pokazale, da je za ženske srednjih izredno pomembno predvsem to, da:

  • zaužijejo ogromno sadja in zelenjave ter
  • zmanjšajo količino sladkorja oz. se sladicam praktično v celoti odpovejo,
  • priporočljivo se je odpovedati tudi ocvrti hrani.

Priporočamo: Menopavza Slim paket – za hujšanje med menopavzo

Kombinacija obeh prehranskih dopolnil vam bo močno olajšala hujšanje, izrazito pa bo tudi izboljšala vase počutje.

SlimCut in MenaGold v ugodnem paketu Menopavza Slim vam bosta pomagala:

  • shujšati
  • stopiti maščobe okrog pasu
  • izboljšati počutje in povrniti življenjsko energijo
  • urediti prebavo in zmanjšati napihnjenost
  • preprečiti vročinske oblive
  • zmanjšati potenje za 47%
  • izboljšati kakovost spanja

Priporočamo: Menopavza Slim paket:

Šibka točka: Skrb za dve generaciji

Stres, ki ga prinaša skrb za šolajoče otroke in sočasno vse starejše starše, je lahko ogromen in v naši družbi popolnoma običajen. Pretirana skrb, obremenjevanje, tudi emocionalno razdajanje nas lahko izmozgajo, fizično in psihično utrudijo, celo prikličejo depresivne misli.

Rešitev: Vitamin C in magnezij

Čeprav lahko magnezij in vitamin C zmanjšujeta raven kortizola, ga še vedno večina žensk zaužije manj od dnevno priporočene količine (320 mg). Količino magnezija lahko povečate z večjim vnosom špinače, mandljev in fižola. Iz teh živil dobimo približno 50 mg magnezija na porcijo.