3 nujna hranila, posebej za moške?

3 prehranska dopolnila s katerimi lahko vsak dvigne kakovost svojega življenja. Raziskujemo zakaj in katera? 

image

Zavedamo se, da vam na vsakem koraku ponujajo prehransko dopolnilo, ki obljublja mnogo. Zavedamo se, da ste morda zmedeni, celo neodločni pri izbiri pravega. Kaj deluje, kaj potrebujete in koliko, so vprašanja, ki se vam porajajo, kajne?

Kljub temu mnogi strokovnjaki najpogosteje govorijo o treh esencialnih dopolnilih, ki bi jih moral jemati vsak izmed nas (še posebej moški!) za optimalno delovanje telesa in zdravja. Ne glede na to kako zdrava je vaša vsakdanja prehrana, obstajajo tri ključna hranila; magnezij, vitamin D in omega 3 maščobne kisline, ki primanjkujejo večini populacije.

Pomanjkanje teh treh hranil lahko privede do mnogih zdravstvenih težav ali oviranja optimalnega telesnega delovanja.

Magnezij: telesni motor

Magnezij je najpomembnejši mineral v telesu! Odgovoren je za normalno delovanje več kot 300 encimov v telesu, ki skrbijo za nemoteno delovanje presnove, krvnega tlaka in normalen spanec.

Z ustrezno količino magnezija lahko preprečimo razvoj bolezni srčno-žilnega sistema, diabetes tipa II, omilimo simptome nespečnosti in anksiozne motnje.

Rezultati posameznih raziskav kažejo, da magnezij primanjkuje kar 70% populacije!

Pogosto pod stresom?

Posebej se ga priporoča ljudem, ki so pogosto pod stresom. Torej, kadar smo v obdobju povečanega stresa velja povečati tudi količino zaužitega magnezija. Namreč, vedno kadar smo pod stresom se v organizmu poveča adrenalin in poskoči krvni tlak, zato celice potrošijo magnezij hitreje.

ALL IN A DAY Magnezij s kapsulo na dan zagotavlja 375 mg naravnega morskega magnezija s posebnim geografskim poreklom, kar mu omogoča edinstven mineralni profil. Nežen postopek pridelave brez uporabe kemičnih topil zagotavlja najboljšo kvaliteto magnezija in zmanjšano vsebnost natrija in klora.

Vitamin D: moč in dobro razpoloženje

Povsem neposredno: Pomanjkanje vitamina D povezujemo s povečano možnostjo razvoja srčnih bolezni, miselnih (kognitivnih) motenj, celo depresivnih motenj.  

Študije kažejo na takojšen učinek vitamina D, ki ojača imunski sistem in s tem prepreči bolezenska stanja kot so prehladi in viroze.

Zaradi modernega sloga življenja nam ga primanjkuje.

Glavni vir vitamina D ni v hrani, temveč v soncu, natančneje v UVB žarkih. Toda ker večinoma živimo »za računalniki« in se mažemo z zaščitnim faktorjem, koža ne dobi dovolj UVB žarkov, ki bi vplivali na nastanek vitamina D v telesu.  

All IN A DAY Calcium + vitamin D za maksimalen činek. Koralni kalcij smo obogatili z dodatkom naravnega vitamina D iz ekološko pridelanih šampinjonov. Vitamin D predstavlja »varuha« kalcija, saj:

  • ureja njegovo absorpcijo iz prebavil v telo,
  • pomaga ohranjati zdrave kosti in
  • pomaga vzdrževati raven serumskega kalcija, tako da se lahko uporablja tudi za druge, izjemno pomembne telesne funkcije, kot je krčenje mišic, delovanje živčnega sistema, uravnavanje presnove in drugo. 

Ribje olje: prijatelj možganov in srca

Omega 3 in omega 6 preprečujejo nastanek srčno-žilnih bolezni in vnetnih obolenj. Brez teh esencialnih maščobnih kislin ni mogoče absorbirati drugih maščob, tako tudi koristne maščobe ostanejo neizkoriščene.

Kaj so in čemu služijo

Omega 3 (α-linolenska) in omega 6 (linolenska) so večkrat nenasičene esencialne maščobne kisline. Te kisline uravnavajo mnoge pomembne funkcije v telesu, med drugim:

  • delujejo na krvni tlak
  • vplivajo na strjevanje krvi
  • delujejo protivnetno
  • vplivajo na razvoj in delovanje možganov ter živčnih celic
  • znižujejo nivo trigliceridov v krvi
  • zmanjšujejo koncentracijo »slabega« holesterola v krvi

Sensilab SensOmega je najčistejše ribje olje s koncentriranimi omega 3 maščobnimi kislinami (EPK in DHK) v kapsulah brez neprijetnega okusa po ribah.

  • EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca
  • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida
  • DHK ima vlogo pri delovanju možganov
  • Nadomestitev nasičenih maščob z omega 3 prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi!

Vitamini, minerali, antioksidanti in superživila, ki ohranjajo zdravje vsakega moškega

Vse kar potrebuje sodobni moški

Sodobni moški skrbi tako za svoje zdravje, psihično počutje kot tudi brezhiben zunanji videz. Ker se zavedamo potreb moškega telesa, smo razvili najboljši multivitamin primeren posebej za moške. 

ALL IN A DAY Multivitamin for Men združuje izjemno kombinacijo vitaminov, mineralov, antioksidantov in superživil, ki smo jih pridobili izključno iz najboljših naravnih virov.