3 skrivnosti cejlonskega cimeta, ki vam pomagajo hujšati

Ko pomislimo na slaščice, je prva začimba, ki pade na pamet, verjetno cimet. In verjetno ni naključje, da ga že tradicionalno uporabljamo s sladkimi jedmi, saj sodobne študije kažejo, da do 29 % lahko zniža raven krvnega sladkorja! Ali so to že od nekdaj vedeli, ni pomembno – danes vemo, da nam lahko tako pomaga tudi hujšati.

image

Kot so pokazale raziskave, cimet na več različnih načinov pomaga pri nižanju krvnega sladkorja po obroku. Zakaj je to pomembno? Ker je prehiter dvig krvnega sladkorja povezan s skladiščenjem sladkorja v obliki maščobe in s hitrim občutkom lakote kmalu po obroku. Visok krvni sladkor je namreč toksičen za naše telo, zato ga telo na hitro pospravi v celice, ta nagel padec krvnega sladkorja pa sproži občutek volčje lakote.

Skratka, visok krvni sladkor je sovražnik vitke postave.

Študije so pokazale, da cimetu uspeva znižati raven krvnega sladkorja vsaj na 3 načine:

1) Izboljša občutljivost na inzulin

Inzulin je tisti hormon, ki je nujen, da bi lahko naše celice uporabile sladkor za energijo. Je kot ključ, ki odklene celico, da lahko sladkor vstopi vanjo. Če prepogosto uživamo enostavne ogljikove hidrate (slaščice, sladko in slano pecivo, krompir, sladke pijače …), telo proizvaja več inzulina, da bi čim prej uravnalo krvni sladkor. Sčasoma se zato začnejo celice slabše odzivati na bombardiranje z inzulinom.

Cimet to občutljivost celic na inzulin izboljša, kar pomeni, da se krvni sladkor bolje uravnava.

2) Upočasni razgradnjo ogljikovih hidratov

Cimet vsebuje snovi, ki blokirajo encime, potrebne za razgradnjo ogljikovih hidratov v sladkor. Zaradi tega naše telo ne more uporabiti tega sladkorja, saj ne preide iz tankega črevesa v kri. Torej obrok, bogat z ogljikovimi hidrati, v kombinaciji s cimetom ne povzroča previsokega dviga krvnega sladkorja.

3) Upočasni praznjenje želodca

Počasneje kot se želodec prazni, počasneje prehajajo ogljikovi hidrati v tanko črevo, kjer se dokončno prebavijo. To pomeni, da tudi sladkor iz ogljikovih hidratov počasneje prehaja v kri. Med dokazanimi učinki cimeta je tudi upočasnitev praznjenja želodca.

Hujšajte čez noč s pomočjo cejlonskega cimeta v WaterOut STRONG Night

In če ste se odločili shujšati, ga ni boljšega »tajminga« za pospešitev kurjenja maščob, kot je nočni čas, ko se telo ne ukvarja s prebavo, ampak se fokusira na razstrupljanje in regeneracijo. Inovativne kapsule WaterOut STRONG Night pomagajo prav v tem najoptimalnejšem obdobju. Vsebujejo drenažne sestavine ter učinkovine, ki pospešijo razstrupljanje in hujšanje (poleg ekstrakta cimeta še ekstrakte hibiskusa, listov bele breze, lubenice, brokolija in črnega popra).

Raziskave so pokazale, da za 3x poveča izločanje odvečne vode iz telesa in pomaga do 2,5-krat več izgubljene teže.

1-mesečni paket Kick Me STRONG, s katerim je shujšalo že več kot 90.000 Slovencev

Če pa želite res hitre shujševalne rezultate in intenzivno, 24-urno izkušnjo kurjenja maščob, je 1-mesečni Paket Kick me STRONG to, kar potrebujete. Poleg nočnih drenažnih kapsul WaterOut STRONG Night vsebuje še najmočnejši topilec maščob BootBurn Active STRONG 1000 in napitek za izločanje odvečne vode WaterOut STRONG, s katerim izgubite prve kilograme v nekaj dneh.