3 trdovratni tipi maščob okrog trebuha in kako jih odstraniti

Če se želimo znebiti maščob na telesu, ne bo zadostovalo delo na zgolj enem sloju. Zato je odstranjevanje maščob okrog trebuha eden od najtrših orehov pri izgubi telesne teže.

Celo pri liposukciji lahko zdravnik »obdela« zgolj en sloj, t. i. podkožni maščobni sloj.

image

3 tipi maščob okrog trebuha

1. Visceralna maščoba: Ko govorimo o »trebušni maščobi« ali »pivskem trebuhu« navadno mislimo na visceralne maščobe, kajti ta se najpogosteje nabira ravno okrog trebuha. Gre za maščobo, naloženo na membrane, ki ščitijo organe. Preveč visceralne maščobe lahko vodi v resne zdravstvene težave, kot so: težave s spanjem, obolenje srčno-žilnega sistema, povišan krvni tlak itd. Visceralna maščoba lahko privede tudi do stanja, ki ga imenujemo morbidna debelost ali četrta stopnja debelosti.

2. Medmišična maščoba: Ta je redka na področju trebuha, toda obstaja tesna povezava med viškom take maščobe okrog pasu in razvojem diabetesa.

3. Podkožne maščobe: Ta najraje nastaja tik pod kožo na bokih, stegnih, trebuhu in zadnjici. Podkožna maščoba je zelo nevarna, čeprav so posamezniki z več podkožnega maščevja v primerjavi z visceralnim še vedno manj ogroženi, ko govorimo o možnostih razvoja kroničnih zdravstvenih težav.

Nabiranje maščob in delovanje hormonov

Količina maščobe je odvisna od vaših prehranjevalnih navad in vadbe. Mesto, kjer se nabira največ maščob pa je odvisno od delovanja vaših hormonov.

  • Moški z normalno ravnjo testosterona bodo morali najbolj paziti na trebuh.
  • Ženske z normalno ravnjo estrogena pa na zadnjico in stegna.

Posamezniki, ki trpijo zaradi neustreznega delovanja ščitnice, navadno skladiščijo maščobe hitreje in v večjih količinah.

Posameznikom, ki mislijo, da imajo povečano telesno težo zaradi neustreznega hormonskega delovanja, svetujemo, da poiščejo pomoč tudi pri svojem osebnem zdravniku.

Sensilab priporoča

Mesečni paket za zmanjševanje obsega pasu in maščobnih oblog - Raven trebuh!.

Izbrani izdelki za vas

30-DNEVNI PROGRAM
-57%
Akcijska cena 34,99 € Redna cena 81,99 €
Ogled izdelka
TOPILEC TREBUŠNE MAŠČOBE
-67%
Akcijska cena 27,99 € Redna cena 83,97 €
Ogled izdelka