5 razlogov, zakaj vaša kože potrebuje koencim Q10

Koencim Q10 , vitaminom sorodno snov, najdemo v vsaki celici našega telesa. Telo ga proizvaja samo, v manjših količinah pa ga lahko zaužijemo s hrano. Koencim Q10 je izrednega pomena za zdravje naše kože. Njegova proizvodnja začne po 25. letu močno upadati in po 50. letu ga je v tkivih že za polovico manj kot pri 20-letni osebi, zato ga je priporočljivo uživati dodatno s prehranskimi dopolnili za ohranjanje zdravja in mladostnega videza.


image

V našem telesu je zadolžen za opravljanje številnih vlog: sodeluje pri proizvodnji energije,ki obnavlja celice, pomaga encimomuravnava krvni tlak in raven holesterola, vzpodbuja kognitivne funkcije možganov, zmanjšuje utrujenost in izčrpanost, povečuje vitalnost ter upočasnjuje proces staranja.

Eliksir mladosti

Koencim Q10 preprečuje nastanek novih gub, kožo učinkovito obnavlja in jo naredit bolj prožno in čvrsto. Koža se lažje obnavlja po poškodbah in ranah, če vsebuje zadosti koencima Q10.

Pospešuje tvorbo kolagena in elastina

Če koencima Q10 primanjkuje, koža izgublja zmožnost tvorjenja kolagena in elastina, kar povzroči izgubo čvrstosti in pojav gubic in povešene kože. Nasprotno, zadostna količina koencima Q10 pospeši tvorjenje kolagena in elastina in s tem upočasni staranje kože. 

image

Močan antioksidant

Ščiti nas pred oksidativnimi poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali (toksini, stres, onesnaževanje, UV žarki, itd.), kar vodi v nezdrav, starikav izgled kože.

Fotostaranje kože

Do fotostaranja kože pride po dolgoletnem nezaščitenem izpostavljanju ultravijoličnim žarkom. Pojavijo se pigmentni madeži ali starostne pege. Naše telo največ koencima Q10 porabi med sončenjem, zato ga še posebej potrebujete v prihajajočih poletnih mesecih, da zmanjšate škodljivi vpliv sonca na vašo kožo.

Revitalizacija

Pomlajuje kožo s spodbujanjem aktivnosti kožnih celic. Aktivne celice kože zlahka rešijo toksine in lahko bolje izkoristijo hranila. Ko vaša koža stara, se vsi ti postopki upočasnjujejo, kar povzroča dolgočasno in nagubano kožo. 

Nepogrešljiv za vsakogar

Nujen je za vsakega od nas, saj poleg starosti na količino koencima Q10 vplivajo tudi različne kronične bolezni, izčrpanost, stres, nezdrav življenjski slog in izpostavljenost različnim fizičnim in psihičnim obremenitvam, ki jih poznamo v sodobnem svetu.

Ključna sestavina kapsul Undo Anti Age

Koencim Q10 je ena ključnih sestavin UNDO Anti Age kapsul. Z rednim uživanjem kapsul bomo sprožili pravilno tvorbo kolagena v telesu, izboljšali bomo prekrvavitev kože,  ter zaščitili celice pred oksidativnim stresom. Njegovo tvorbo lahko spodbudimo z uživanjem hrane, ki vsebuje koencim Q10 in je pravilno pripravljena, in telesno vadbo, priporočeno pa je tudi dodajanje koencima Q10 v prehranskih dodatkih, kot so kapsule UNDO Anti Age.

Posledično bo vaša koža bolj čvrsta in prožna, izginile pa bodo tudi nepravilnosti kože, ki vas motijo sedaj: lise, pigmentni madeži, temni kolobarji pod očmi in rdečica.

image

Izbrani izdelki za vas