5 ultimativnih trikov, kako hujšati brez diete in telovadbe

Verjetno že veste, da ne boste shujšali kar tako. Nekaj je treba narediti. Ampak ne boste mogli verjeti, kako je to lahko preprosto. Sploh ni nujno manj jesti in se več gibati. Pomembneje je izbrati živila, ki povečajo porabo energije v telesu. Ni naključje, da so Azijke suhe, mar ne?

image

Kavica in zeleni čaj sta za vsakega, ki hujša, raj

To pa vam je najbrž všeč – dve kavici na dan sta dovoljeni, če le ne pretiravate s sladkorjem in mlekom. Kofein v kavi pospeši termogenezo (porabo energije za segrevanje telesa), metabolizem (hitrejše kurjenje maščob za energijo) in zmanjša apetit. Imejte v mislih, da je tudi zadostna količina spanca nujna za hujšanje, zato kavo spijte najpozneje 6 ur pred spanjem. Če vam kavica vendarle ne diši, jo lahko zamenjate za zeleni čaj – bodite le pozorni, da ga pripravite po navodilu, saj se bodo le tako ohranile koristne spojine po imenu katehini (vodo najprej zavremo, nato ohladimo na 70-80 stopinj Celzija, čaj stoji v vodi največ 2-3 minute). In tak čajček ima enak termogeni učinek kot kava, s precej manj kofeina.

Zdrave beljakovine naj bodo ob vsakem obroku

Zakaj pri vsakem obroku izbrati zdrav vir beljakovin? Ker nas dlje časa nasitijo kot zgolj sadje in zelenjava (če smo že pri hujšanju) in tako upočasnijo pojavljanje volčje lakote. Kar pa je najpomembneje, za njihovo prebavo telo porabi dosti več energije kot za prebavo maščob ali ogljikovih hidratov oziroma sladkorjev (temu pravimo tudi termični učinek hrane). Kaj priporočamo? Jogurt s sadjem, mocarela v solati, losos ali piščanec z zelenjavo na žaru, jajce na oko s provansalskimi začimbami in poprom, stročnice v solati (grah, fižol, leča, čičerika) …

Začinite si življenje s čilijem

Če še niste ljubitelji pekočega, je skrajni čas, da vas prevzame. Kapsaicin je snov v pekoči papriki (čiliju), ki ima velik vpliv na termogenezo, torej pospešeno kurjenje maščob. Čili v raznih oblikah (omaka ali prah) postopoma dodajajte namazom, juham, solatam, testeninam ali na pico (priporočamo polnozrnate izvedbe testenin in pice). Lepo se poda celo k čokoladnim kremam in pudingom. Trik je v tem, da se navadite na pekoč občutek. Splača se.

Če obstaja priložnost za skušnjavo, jo boste tudi izkoristili

To pomeni, da spravite proč od oči, torej iz kuhinje in hladilnika, vso redilno hrano. Namesto tega postavite na vidno mesto košaro s svežim sadjem (jabolka, hruške, slive …), hladilnik pa zapolnite z zelenjavo, iz katere lahko pripravite zdrave prigrizke. Korenček, papriko, kumare, redkvice, repo in podobno lahko narežete na trakce in grizljate med gledanjem televizije. Za še boljše doživetje in večjo nasitnost jih lahko »tunkate« v humus (čičerikin namaz) ali guacamole (avokadov namaz). Lahko pa na hitro skuhate cvetačo ali brokoli, ju začinite po okusu in ju prav tako grizljate, ko povabite prijateljico na »čvek«.

Uporabljajte kapsule Slimmium in razpolovite kalorično vrednost obroka

To pa je ultimativna rešitev, če želite shujšati brez muk. Kapsule Slimmium s posebno kombinacijo naravnih učinkovin blokirajo več kot za polovico absorpcijo maščob in škroba. Kaj to pomeni? Da boste lahko še naprej jedli kot doslej in hujšali, saj bo vaše telo razumelo, kot da ste pojedli pol manj sladkih in mastnih pregreh. Torej, poenostavljena enačba: kapsula + pica = ½ pice, kapsula + sladoled = ½ sladoleda. Če to ni kul!