Sledite tem 6 pravilom in ne dovolite, da ličila uničijo vašo kožo

Obstaja veliko vzrokov za kožne nepravilnosti, na katere ne moremo vplivati - takšni vzroki so na primer genetika, hormoni ali jemanje zdravil. Obstaja pa tudi nekaj takih, ki jih lahko obvladujemo. Ličila so ena izmed njih.

image

Izbruhi aken običajno nastanejo, ko koža proizvede preveč olja (loja). Ta se nabira v vaših porah in povzroči vnetje. Tudi odmrle kožne celice se lahko ujamejo v pore in povzročajo enako težavo. Ko se bakterije naberejo v tako zamašenih porah, koža pordeči in nastane mozolj.

Kako je to povezano z ličili?

Temelj čudovitega ličila je zdrava in negovana koža pod njim. Ne glede na to, koliko ličil si nanesete, vaš make-up ne bo videti dobro, če vaša koža ni gladka in zdrava.

Čeprav se ličila pogosto uporabljajo prav za prikrivanje nepravilnosti, lahko povzročijo dodatne težave. Pomagajo nam, da se počutimo samozavestni in dobro izgledamo, toda ob nepravilni uporabi, se to spremeni v začaran krog prikrivanja in nastajanja novih nepravilnosti.

Kaj lahko storite?

Če se želite izogniti izbruhom aken, ki jih povzročajo ličila, dosledno upoštevajte naslednja pravila:

1. Poskrbite, da so vaši pripomočki vedno čisti

Poskrbite, da so čopiči, krpice in gobice za nanašanje ličil vedno dobro očiščeni in brez ostankov ličil. Tudi če uporabljate vsak dan isti izdelek, je pomembno, da pripomočke redno čistite. S tem se boste izognili kopičenju bakterij, ki povzročajo kožne nepravilnosti.

image

2. Umivajte si roke

To je splošno pravilo za vaš vsakdan, velja pa ga upoštevati tudi pri nanašanju ličil. Zagotovo si ne želite ličil in izdelkov za nego kože nanašati z umazanimi rokami. Prav tako se ni priporočljivo dotikati obraza, če se temu le lahko izognete.

image

3. Primerno shranjujte svoje izdelke in pripomočke

Če se vaše gobice in čopiči pogosto znajdejo na dnu torbice za ličila, in so vaši izdelki odprti ali izpostavljeni soncu, boste morda želeli ponovno razmisliti o svojih navadah. Kakovost in čistoča izdelkov se hitro poslabšata, če zanje ne skrbite pravilno. Čopiče shranjujte v posodici v zaprti omarici in poskrbite, da so izdelki vedno dobro zaprti.

image

4. Umivajte si obraz

Ste se tega že naveličali poslušati? No, vseeno vam bomo to še enkrat povedali. Če se odpravite v posteljo tudi z manjšo količino ličil, bo to idealno mesto za razvoj bakterij, poleg tega pa bo preprečilo tudi naravno regeneracijo kože. Da ne omenjamo, da ostanki ličil izsušijo vaš obraz, kar pospeši proces staranja kože.

image

5. Preverite rok trajanja

Kdaj ste kupili tisti puder? Tudi rdečilo ni najnovejše? Pomembno je, da preverjate rok trajanja vseh svojih izdelkov za ličenje in se prepričate, da izdelki ne škodujejo vaši koži. Najbolj je treba biti pazljiv pri kremah in tekočinah, saj se njihove sestavine običajno razgradijo in spremenijo svoje lastnosti v obdobju med 6 in 24 meseci. Ne pozabite preveriti embalaže, na kateri se nahaja simbol odprte posodice skupaj s številko.

image

6. Pripravite svojo kožo

Vedno uporabite kvalitetno podlago za ličenje ali vlažilno kremo, ki bo vašo kožo ščitila pred vsemi izdelki, ki jih nameravate nanesti. Zaščitila vas bo pred bakterijami, hkrati pa poskrbela tudi za nego kože.

image

Za kvalitetno podlago za ličenje uporabite najboljši izdelek za nego kože - UNDO Krema je luksuzen tretma, ki bo vašo kožo navlažil, zgladil gube in posvetlil vašo polt. Krema vsebuje UNDO complex™, ki spodbuja tvorbo kolagena, pomaga krepiti strukturo kože in jo naredi bolj elastično. Z dodanimi vitamini A, C in E.

Izbrani izdelki za vas