7 znakov, ki kažejo na pomanjkanje magnezija

Pomanjkanje magnezija je pogost pojav, ki se lahko kaže na različne načine. Mišični krči, težave s spancem, nenehen občutek utrujenosti ... Preverite, ali tudi vam primanjkuje magnezija.

image

1- Ne morete spati

Če pred spanjem popijete magnezij, to lahko prepreči nespečnost. Magnezij izboljšuje tudi kakovost spanja. Če vam primanjkuje magnezija, se vedno zbudite tako utrujeni, kot da sploh niste spali.

2- Mišični krči

To je eden najpogostejših simptomov pomanjkanja magnezija: krči, šibkost in napetost v mišicah. Po teku, daljšem sprehodu ali vadbi se pogosto počutite "težke". Vse to so verjetno znaki pomanjkanja magnezija. Zaradi stresa je potreba po magneziju še večja - telo porabi skoraj ves magnezij, ki smo ga zaužili s hrano.

3- Pogosti glavoboli

Obstaja več razlogov za pojav glavobola - eden od njih je tudi nizka raven magnezij v možganih.

4- Utrujenost in razdražljivost čez dan

Nenehen občutek utrujenosti ni samo moteč, ampak je tudi znak, da vam primanjkuje magnezija. Magnezij namreč prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k ravnotežju elektrolitov, k sproščanju energije pri presnovi in k delovanju živčnega sistema. Preprosto povedano: če ohranjamo normalno raven magnezija, smo lahko bolj aktivni in lahko zmanjšamo razdražljivost.

5- Težave s kostmi

Vemo, da je magnezij pomemben za zdrave mišice, pomemben pa je tudi za ohranjanje zdravja kosti. V njih je namreč shranjeno kar do 64% magnezija!

6- Zaprtje

Če vaš prebavni sistem ne deluje, kot bi moral, pomislite na magnezij. Za zaprtje je morda lahko krivo tudi pomanjkanje magnezija. Ta mineral bo sprostil vaše črevesje in olajšal zaprtje.

7- Hrepenenje po čokoladi

Vaše telo najbolje ve, kaj potrebuje, le prisluhniti mu morate. Temna čokolada je odličen vir magnezija. V eni sami vrstici temne čokolade se skriva kar 24 odstotkov priporočljivega dnevnega vnosa magnezija.

Naravna izbira - Bluemag

Priporočamo redno uživanje naravnega magnezija, saj s tem zagotovimo telesu primerno količino tega pomembnega minerala.

Bluemag je popolna kombinacija magnezija z najboljšo biorazpoložljivostjo in naravnega ekstrakta borovnice, ki varuje vaše celice pred oksidativnim stresom.