Kako hitro vas postara alkohol?

Lahko pitje alkohola res vpliva na staranje? Da, lahko pospeši nastanek gub. Pravzaprav vpliva na staranje celotnega telesa, čeprav se prepogosto osredotočamo »samo« na nastanek prezgodnjih gub, izgubo kolagena, elastičnost kože, rdečico in hidratacijo. In to tudi, če ste občasni pivci in kozarček vina ali piva spijete le v petek po službi. 

image

V alkoholu ni hranljivih snovi. Pravzaprav alkohol vpliva obratno - na nivo hranljivih snovi v vašem telesu, in sicer z izčrpavanjem obstoječih hranljivih snovi. Alkohol ima lahko izrazit negativen učinek na nivo vitamina A, ki je izredno pomemben antioksidant za vašo kožo oziroma celotno telo. Pomembno vlogo igra tudi pri regeneraciji novih celic.

Vitamin A je pomemben tudi pri proizvodnji kolagena. Če imate manj kolagena, boste to občutili na elastičnosti kože in vse manj mladostnem videzu kože.

Alkohol stara vaša kožo

Če pijete alkohol, boste torej le pospešili postopek izgube kolagena in izgube elastičnosti. Še zlasti na obrazu. Koža na obrazu je namreč še toliko bolj izpostavljena onesnaženju, smogu in tudi sončnim žarkom. Pogosteje, kot boste pili alkohol, bolj boste prevrteli čas naprej – v čas, ko bo vaša koža izgubila kolagen in elastičnost.

Kaj se zgodi v vašem telesu, ko pijete alkohol?

Ko presnavljate alkohol, le-ta razširja krvne žile, ki prinašajo kri do obraza. To povzroča rdečico in zatečenost. Če pogosto pijete alkohol, se bodo krvne žile nenehno razširjale in povečevale. To pa bo povzročilo izgubo barvnega tena koža in pojav rdečice, razpokanih kapilar, še zlasti na licih in nosu.

Alkohol je znan kot pijača, ki dehidrira naše telo, obenem pa je tudi diuretik. Bolj, kot pijete in nazdravljate, bolj dehidrirani boste. Dobro pravilo ob pitju alkohola je, da na eno merico alkohola svoje telo napolnite z kozarcem vode.

Tako boste ohranili hidracijo, kar boste opazili tudi na koži naslednji dan, ko bo vaša koža hidrirana, vaše telo pa bo navdušeno, saj ste preprečili alkoholnega mačka.

Tudi občasno pitje povzroča posledice

No, morda se pitje vode sliši kot rešilna bilka, vendar resnica je, da alkohol, vaša jetra in vaš videz niso in ne bodo nikoli dobra kombinacija. Tudi z občasnim pitjem vrčka piva ali kozarca vina se vaša jetra in koža ne bodo strinjale.

Martinovo bi vaša jetra odpovedala, vi pa ga ne boste. Kaj storiti?

Ker se je ob priložnostih, kot je martinovo, težko odpovedati družabnemu pitju, vam priporočamo izdelke Hepafar, ki bodo poskrbeli, da bodo vaša jetra kljub pitju alkohola normalno in zdravo delovala.

To boste občutili tudi na svojem videzu. Imate mozoljčke, rdečico ali pa srbečo kožo? Jetra so pogosto kriva za nepravilnosti na koži. In Hepafar je kljub naravni moči tako močan, da bo uspel premagati tudi te lepotne napake.

Zakaj? V njih boste našli pegasti badelj, obdan s fosfolipidi, ki ga naša jetra lahko kar 10-krat bolje izkoristijo (kot če ni obdan s fosfolipidi). To pomeni, da bodo naša jetra pegasti badelj bolje izkoristila ter se kar 10-krat močneje razstrupljala.

Dodali smo jim tudi artičoko, ki poskrbi za nemoteno razstrupljanje jeter, naravni vitamin E, ki ščiti jetrne celice pred nadaljnimi poškodbami in črni poper, ki poveča absorpcijo rastlinskih učinkovin za kar 30%!

Izbrani izdelki za vas