Prvi izdelek, ki vas bo odrešil muk na delu!

»Vse se je začelo tako, da je podjetje Sensilab organiziralo izziv za študente Gea college. Tema izziva je bila idejno razviti nov produkt, ki bi bil zanimiv mladim. Glavna nagrada pa je bila plačana praksa v podjetju Sensilab,« pojasni Žan Knehtl, eden od dveh študentov, ki jih je Sensilab povabil na plačano prakso. Njuna ekipa je namreč zmagala na izzivu.

image

Rezultat študentskih želja, Žanovega truda in Sensilab znanja!

Pogovarjali smo se z 22-letnim Žanom Knehtlom, ki je s svojim študijskim znanjem in v sodelovanju s Sensilabovimi strokovnjaki razvil izdelek, ki bo pomagal vsem, ki se pri delu ukvarjajo z večjimi obremenitvami ter študentom izjemno olajšal študijske obveznosti.
Brain Boost  izdelek, ki prebudi tvoj um in pomaga prestopiti meje!

Kako je nastala ideja za Brain Boost?

Ideja za »instantno pomoč ob izrčpanosti na delu« Brain Boost je nastala med pripravo za študentski izziv. Med raziskovanjem smo ugotovili, da izdelka, ki bi se izključno osredotočal na pomoč pri delu, zlasti takšnemu, kjer je potrebna zbranost na visokem nivoju dlje časa, v Sloveniji še ni. Zanimanja za tak izdelek pa je na tržišču precejšnje: managarji, varnostniki, taksisti, fizični delavci, delavci v nočnih izmenah in konec koncev študenti ga potrebujejo. »No, mi smo najprej izdelek poimenovali Cortex, vendar je ime v veliko državah zaščiteno in smo ga pozneje v Sensilabu spremenili. Ko smo vedeli, kaj hočemo, smo raziskali, kaj potrebujemo. Ker sem že bil seznanjen s trgom nootropikov (oziroma spodbujevalcev miselnih sposobnosti), sem predlagal, da bi razvili tak izdelek."

Kako bi preprosto razložil, kaj je Brain Boost?

Žan pravi, da gre za izdelek, ki ti bo dal takojšno energijo, povečano koncentracijo in povečal miselne sposobnosti. "Ko sem ga sam prvič testiral, resnično nisem pričakoval takega učinka. V prvi fazi te izdelek izjemno prebudi, bolj kot na primer skodelica turške kave. Nato se čuti delovanje drugih substanc, ki so protiutež kavi. Če povem na svojem primeru – kava me sicer prebudi, obenem pa me naredi malo nemirnega in neučakanega. Pri Brain Boostu te preostale snovi pomirijo in sfokusirajo."

image

Brain Boost te predrami in obenem spravi v izjemno spočito stanje, kot na primer, ko si v nedeljo privoščiš dolg spanec in se zbudiš umirjeno spočit, osvežen in ostrih misli. Telo spravi v optimalno fazo delovanja.


Kako se je oblikovala sestava Brain Boosta?

Gre za proces, ki je okvirno zajemal 4 faze: raziskavo potreb na terenu, torej med tistimi, ki ga potrebujejo, izbiro sestavin, testiranje sestavin v laboratoriju in testiranje samega izdelka na terenu, torej med ciljno skupino. "Če grem po vrsti, sem najprej raziskoval potrebe naše ciljne skupine in hotel razviti izdelek, ki bi jo čim bolj zadovoljil. Ugotovil sem, da si ta skupina najbolj želi takojšen učinek poživitve, torej da ni treba izdelka uporabljati dlje časa ali na delovanje čakati par ur. Nato sem ugotovil, da si želi izboljšati koncentracijo in zmanjšati stres."

Žan je zato temeljito raziskal, katere naravne snovi ponujajo želene učinke. Kot pove Žan, je na trgu ogromno različnih proizvajalcev surovin, ki bi lahko prišle v poštev, vendar sta s Sensilabovim farmacevtom Davidom Držečnikom izbirala le najboljše, »ki pa so tudi konkretno dražje od navadnih«. Držečnik je nato sestavine v laboratoriju testiral in razvil formulo, ki se je izkazala kot najučinkovitejša. »Potem smo ta izdelek testirali in dobili pozitivne odgovore. V bistvu je veliko večino zanimalo, kdaj bo izdelek na trgu, ker ga bodo resnično potrebovali. Vse smo testirali: ime, okus, obliko škatlice, izbor med napitkom ali kapsulami, ilustracije ..."

image

Glavna sestavina Brain Boost napitka je Bean'Ergy: patentiran naraven mikrokapsuliran brezvodni kofein. Se takoj absorbira in učinkuje na telo več kot 5 ur.

Predlagal sem sestavine, ki pomirjajo brez učinka zaspanosti, ter sestavine, ki dokazano povečujejo koncentracijo in miselne sposobnosti. Striktno sem se pa držal načela, da izbiramo le najboljše in popolnoma naravne snovi, ki jih bo naše telo dobro sprejelo."


Kdo je Žan, »the Brain Boost man«?

image

Žan Knehtl (1995) prihaja iz Ljutomerja, študira in živi pa v Ljubljani.


Kje se vidi Žan čez 5 ali 10 let?

"Mislim, da so študijska leta čas, ko se je treba preizkusiti v najrazličnejših smereh, saj le tako lahko najdeš tisto, kar te resnično veseli. Ravno zato še trenutno nimam pojma, kje bom čez 5, kaj šele čez 10 let. Mislim, da je treba izkoristiti priložnosti, ki se ti sproti ponujajo in sčasoma se boš v neki stvari ustalil in postal dober. Vsekakor bi pa rad bil neodvisen in svoboden."
Žana boste mogoče kdaj srečali tudi v Drama Kavarni, kjer občasno streže. Sicer pa pomaga tudi v domačem podjetju s pohištvom. Kot pravi, pri študiju najbolj pogreša praktičnega znanja, torej reševanje konkretnih problemov. »Praksa v podjetju Sensilab me je zato kar trdno postavila na realna tla. Doma so mi že večkrat rekli, da več kot veš, ugotavljaš, kako malo veš. In to sem na praksi v Sensilabu sproti ugotavljal tudi jaz. Podjetju Sensilab sem zato zelo hvaležen za dano priložnost in izkušnje, ki si jih bom pridobil.

Praktičen nasvet, kako doseči zastavljen cilj?

"Naučil sem se, da je treba biti vztrajen in potrpežljiv ter počasi sestavljati celotno sliko. Le tako prideš do želenega rezultata."