Čas je za detox!

Čeprav je poletje ugodno obdobje za detox, se s polno paro približuje jesen, ki kar kliče po temeljitem čiščenju telesa. Znebimo se odvečnih kilogramov, napolnimo se z energijo in ojačajmo imunski sistem. Čas je, da se pripravimo na detox!  

image

Sprejmite odločitev

Vse se začne v glavi, pravijo mnogi. Pomembno je razumeti pozitivne spremembe, ki ji prinaša detox, tako se boste lažje odločili za večdnevni program temeljitega čiščenja organizma. Detox prinaša:

  • Dobro počutje
  • Več energije
  • Okrepljen imunski sistem
  • Zmanjšan občutek napihnjenosti
  • Telo, ustrezno pripravljeno na dieto
  • Čisto, lepšo kožo
  • Urejeno prebavo
  • Manj kilogramov
  • Odpravljene težave s slabim zadahom in telesnim vonjem …

Izogibajte se konzervansom in predelani hrani

Ne glede na to, za kateri detox program ste se odločili, imajo vsi skupno točko: predelana hrana je nezaželena! Konzervansi, ki se uporabljajo za predelavo, shranjevanje in podaljšan rok živil in gotovih jedi, za naše telo ne pomenijo nič dobrega. Konzervansi nas lahko napihnejo, zakisajo naše telo in dodajo kakšen kilogram. Za razstrupljanje telesa, hujšanje boljše počutje in dodatno energijo se velja izogibati predelani hrani in posegati po svežih, sezonskih živilih.

Priskrbite si dober sokovnik ali mikser

Zmešančki (smoothiji) in sveže stisnjeni sokovi so naravnost odlični pri vsakem temeljitem čiščenju telesa. Z njihovo pomočjo bomo celicam v organizmu privoščili izdatno količino hranil in jim olajšali pot pri odstranjevanju strupov. Tako bomo okrepili imunski sistem, ki je temelj dobrega počutja in zdravja.

Dodajte superživila

Superživila so kot začimba. Pomagajo, da vsakdanja hrana postane naš prijatelj, da se počutimo bolje, da se pomirimo, napolnimo z energijo in še in še. Superživila so odličen vir antioksidantov in esencialnih hranil, ki jih naše telo potrebuje. Vnašanje teh živil v jedilnik, je več kot dobrodošlo, tudi po končanem programu razstrupljanja.

Recepti, recepti, recepti!

Vedeti, da so sveža, surova in sezonska živila nujna pri razstrupljanju telesa je eno, drugo je pa to izvesti v kuhinji. Zato vam priporočamo prebiranje receptov, ki vas bodo navdihnili in pokazali, da detox ne pomeni neokusnih, surovih obrokov. Ravno nasprotno, v takšni prehrani še kako lahko uživamo, če smo le dovolj informirani o tem, kako jih pripraviti. Tudi v Sensilabu smo se odločili v vsak detox program dodati knjižico z opisom priporočenih in nepriporočenih živil ter jedilnik. V e-podpori za program 30 DAYS Green Cleanse smo dodali tudi recepte in nakupovalen seznam vseh živil za vsak teden vnaprej. Kliknite na povezavo >>

Izberite ustrezen program

Ne moremo dovolj poudariti pomembnosti čiščenja telesa vseh toksinov, zunanjih in notranjih, ki močno omejijo optimalno delovanje telesa in lahko na dolgi rok pripomorejo k razvoju resnejših zdravstvenih težav.

Ravno zato smo v Sensilabu razvili celovite rešitve za različne potrebe. Vsi naši detox programi vsebujejo poleg prehranskih dopolnil še knjižico s priporočili, dodatnimi nasveti in jedilniki. Prepričani smo, da se boste tako lažje pripravili na svoj program, pravočasno in preudarno nakupili živila in izvedeli še za kakšen imeniten nasvet, ki vam bo očiščevalno izkušnjo še olajšal in izboljšal.

Joga in meditacija ne bosta odveč

Redna meditacija in yoga lahko na telo in misli vplivata izjemno! Preprosto povedano: lahko predstavljata neverjetno učinkovito terapijo pri zmanjševanju in lažjem spopadanju s stresom.

Očistimo se tudi od zunaj!

Si želite mehko, lepo prekrvavljeno in gladko kožo? Krtačenje kože je ena izmed tehnik nege kože, ki da hitre in učinkovite rezultate. Poleg tega s krtačenjem sprostite prostor in očiščevalne poti ter tako pospešite razstrupljanje telesa. Koža je naš največji organ. Zato je logično, da absorbira veliko nesnage in jo hkrati tudi izloča. V želji, da bi odstranili odmrle kožne celice in druge nečistoče se mnogi poslužujemo raznih pilingov, najpogosteje obraza, medtem ko na celotno telo ne pomislimo tako pogosto. Zato je priporočljivo, da svoje telo včasih temeljito skrtačimo.

Pridružite se nam!

Pišite nam, sledite nam na družabnih omrežjih, delite z nami svoje izkušnje razstrupljanja. S čim ste imeli največ težav, kako ste se spopadali s posameznimi ovirami na svoji poti in kakšni so bili rezultati, počutje, energija. Deljenje, izmenjevanje izkušenj in nasvetov je lahko odlična podpora, tudi po zaključenem programu. Veselimo se vaših povratnih informacij, nasvetov in kritik. ;)