3 stvari, ki jih ne smete delati med prehladom

Zjutraj se zbudite in prehlad, ki se vas je loteval zadnjih nekaj dni, je dosegel vrhunec. V glavi vam razbija od bolečine. Grlo je razboleno, začnete kašljati.

Pa veste, da vsak dan delate stvari, ki vaš prehlad še podaljšujejo in otežujejo zdravljenje? Poglejte, česa ne smete delati, ko ste prehlajeni.

image

Ne delajte se, da niste bolni

Precej lahko je ignorirati prehlad, saj imate veliko bolj pomembne stvari v življenju, kot pa ležati doma in se pozdraviti.

Zato, pravijo zdravniki, je najpogostejša napaka, ki jo ljudje naredijo, to, da se ne umirijo in ne ozdravijo.

Torej, če se ne počutite dobro, pa tudi če gre samo za prehlad, ne pretiravajte – če ga boste ignorirali, boste stanje samo poslabšali in podaljšali trajanje zdravljenja.

Širite svoje bacile naokoli

Običajno ste od 2 do 3 dni prenašalci virusa preden dejansko zbolite, lahko pa ste tudi dlje, tudi 1 teden. Vi se počutite (še vedno) odlično, v vas pa se vse pripravlja na bolezen.

Zato je izredno pomembno, da prekrivate usta med kašljanjem in kihanjem. Potem si umijte roke. V nasprotnem primeru boste samo širili svoje bacile naokoli, ki se bodo kot bumerang vrnili in vam onemogočili, da se pozdravite.

Jemljete antibiotike ob prehladu

Če imate bakterijsko infekcijo, potem vam bo vaš zdravnik najverjetneje svetoval zdravljenje z antibiotiki. Virusi, konec koncev prehlad se ne odziva na antibiotike. Če jih boste jemali takrat, ko jih dejansko vaše telo za obrambo ne potrebuje, boste zgradili odpornost na njih.

Naslednjič, ko vas bo ujela bakterijska infekcija in vam bo zdravnik predpisal antibiotike, vam najverjetneje ne bodo pomagali v takšni meri, kot bi morali.

Zaključek: če ste prehlajeni, ne potrebujete antibiotike. Potrebujete vitamine, minerale, čaj in počitek!

Ne pozabite na aminokisline!

Priporočamo vam napitek Imunostar Strong, ki vsebuje kar 13 vitaminov, 7 aminokislin in 4 minerale, ki imajo visoko absorpcijo.

Ustvarili smo ga z namenom za hitro okrevanje in hitro krepitev oslabljenega imunskega sistema. To potrjujejo tudi številne naše stranke, ki v en glas sporočajo, da napitek deluje takoj! Preberite si izkušnjo Jasne Švagan, 43-letne Štarjerke, ki ji je od nekdaj nagajal imunski sistem. Odkar pije Imunostar Strong teh težav nima več >>

Kaj lahko sami pričakujete od napitka Imunostar Strong s pomarančnim okusom?

  • Hitrejše okrevanje in boljše počutje
  • Konec prehlada
  • Rezultati s samo 1 vrečko na dan