Puding, ki nastane ponoči

10. feb. 2017

Tole sem si danes privoščila za zajtrk in je res čisto preprosta priprava. Le en večer prej se je treba spomnit in pripraviti mešanico, ki jo pustimo čez noč v hladilniku. Pustimo čez noč, naslednje jutro dodamo sadje in zajtrk je pripravljen 

Sestavine:

  • 3 velike žlice chia semen Sensilab foods
  • 2 dl ovsenega ali mandljevega mleka
  • 2 žlički kokosovega sladkorja Sensilab foods
  • 2 veliki žlici ovsenih kosmičev
  • 2 žlički presnega kakava Sensilab foods 
  • malo borovnic
  • ¼ manga 
  • 1 žlička kakavovih zrn Sensilab foods

Potrebujemo pa še 2 srednje velika kozarca za vlaganje (s pokrovom).

Priprava:

V en kozarec damo: chia semena, žličko kokosovega sladkorja in zalijemo z raslinskim mlekom (do ¾ kozarca, ne do vrha). V drug kozarec damo ovsene kosmiče, kakav in zalijemo z rastlinskim mlekom (do ¼ kozarca).

Oba kozarca dobro premešamo in pustimo čez noč v hladilniku. Zjutraj oba kozarca vzamemo iz hladilnika in vsebino še enkrat premešamo.

Vzamemo kozarec z ovsenimi kosmiči in nanj prelijemo chia puding iz drugega kozarca. Zdaj bomo v enem kozarcu imeli 2 plasti. Na vrh pudinga dodamo narezane koščke manga, nekaj borovnic in potresemo s kakavovimi zrnci.

Dober tek :)