Čudežni afriški mango

Vsi, ki vam preglavice povzročajo odvečni kilogrami, ste gotovo že slišali za afriški mango, ki je nekakšna mini revolucija v hujšanju.

image

Afriški mango se lahko pohvali z ogromno koristnimi učinki: je bogat z vlakninami, izboljšuje presnovo, odvaja maščobo iz telesa in zmanjšuje delež maščobe v krvi. Vendar glavne vloge nima mangovo meso, temveč se skrivnost skriva predvsem v njegovih semenih oziroma koščicah. Te so bogate z beljakovinami in v kombinaciji z mangovo osnovo ponujajo popolno shujševalno kuro. Največ vidnih maščobnih blazinic pa naj bi ženske odpravile na predelu trebuščka, zadnjice in nog. Bogat je s topnimi vlakninami, ki pomagajo pri zdravi in uravnoteženi dieti. Vlaknine zavirajo apetit, saj dajejo telesu občutek sitosti. Afriški mango deluje termogeno, kar pomeni, da pomaga pri hitrejšem izgorevanju maščob, zato nam brez večjih naporov pomaga izgubiti odvečne kilograme. Primeren je tudi za diabetike.

KAJ SO POKAZALE RAZISKAVE?

Dvojno slepa placebo in-vitro raziskava, ki so jo izvedli v Kamerunu v Afriki, je pokazala, da ima afriški mango velik učinek na izgubo odvečne telesne maščobe. Ker pa jim to ni bilo dovolj, so nadaljnje raziskave opravili na ljudeh, in tudi te so potrdile izjemni učinek afriškega manga na izgubo telesne maščobe.
V omenjeni raziskavi so 102 zelo debela posameznika razdelili v dve skupini: ena je dvakrat na dan pred obrokom prejemala afriški mango, druga placebo. Vsi so nadaljevali s svojimi običajnimi prehranjevalnimi navadami in gibanjem. Med raziskavo so jim izmerili odstotek telesne maščobe, telesno težo, obseg pasu, količino glukoze v krvi, skupni holesterol, slab holesterol in znake vnetnih procesov. Ugotovili so, da so se skupini, ki je jemala afriški mango, izboljšale popolnoma vse izmerjene postavke, skupini, ki je jemala placebo, pa nobena.

KLJUČNO VLOGO IMA LEPTIN

Leptin je hormon, ki določa naš apetit in na katerega deluje afriški mango. Je edino prehransko dopolnilo, ki dokazano nadzira raven leptina in zato deluje kot odličen zaviralec apetita. Poleg tega vpliva tudi na povečano proizvodnjo hormona adiponektina, ki izboljša občutljivost na inzulin, zaradi česar pokurimo več maščob.
Raziskava je tako potrdila, da že jemanje majhnih količin afriškega manga dvakrat na dan pozitivno vpliva ne le na izgubo odvečne telesne teže in maščobe, temveč ima izjemno pozitivne učinke tudi na zdravje.

Afriški mango torej deluje shujševalno na več načinov:

  1. Deluje kot močan zaviralec apetita.
  2. Vsebuje zelo veliko vlaknin, ki pomagajo pri odpravi odvečne telesne maščobe.
  3. Ima pozitiven vpliv na presnovo.

 

ŠE DVE RAZISKAVI

Izbrani izdelki za vas