Detox borovničevi muffini

30. jan. 2015

Če se razstrupljamo, ali skušamo iz diete izključiti živila, kot so bela moka, bel sladkor, maslo itd., se ni treba odpovedati sladicam. Detox borovničeve muffine, ki ne vsebujejo glutena, pa še veganski so, si lahko pripravite tudi, ko se razstrupljate.

Za merico smo uporabili skodelico. Ni važna velikost, važno je razmerje med sestavinami.

Sami smo uporabili klasično kavno skodelico.

Potrebujete:

  • 1 skodelica riževe moke
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ¼ čajne žličke soli
  • 8 velikih sušenih datljev (okusnejši so tisti iz tržnice kot pakirani)
  • ½ šalčke mandljevega mleka
  • 1 in ½ žlice lanenega semena (mletega)
  • 1 žlico limoninega soka
  • ½ čajne žličke BIO limonine lupinice
  • 1/3 šalčke ribanega jabolka
  • semena 1 vanilijevega stroka
  • ½ skodelice borovnic (lahko so zmrznjene)
  • ¼ skodelice mletih mandljev

Priprava:

  • V mixerju najprej spasirajte datlje, da dobite gladko kremo.
  • Datljevo kremo v večji posodi zmešajte z vsemi mokrimi sestavinami, nato pa postopoma dodajajte suhe.
  • Ko dobite gosto zmes, napolnite lončke za muffine do polovice in jih postavite v pečico, ogreto na 180 °C. (Nastavitev: enakomerno pečenje spodaj in zgoraj, brez ventilatorja)
  • Pecite, dokler se muffini ne dvignejo in malce zapečejo po vrhu.
  • Vzemite iz pečice in pustite, da se ohlajajo vsaj 10 minut.

Odlični so za zajtrk ali sladko malico.

Oznake