Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Vsem z intoleranco, alergijami ali samo željo po rastlinskem mleku iz tega ali onega razloga, ponujam slastno verzijo hitro pripravljenega domačega mandljevega mleka.
Mandlji imajo od vseh oreščkov najnižji glikemični index (GI), kar pomeni, da ne dvignejo inzulina, ne povzročajo lakote in ne obremenjujejo jeter.
Vsebujejo veliko beljakovin, kalcija in vitamin E, če pa jih namočimo čez noč, vsebujejo tudi žive encime. Zanimijo je, da bičajno vsebuje celo več beljakovin in kalcija kot mleko sesalcev.
Sicer lahko mandljevo mleko kupite v trgovini, jaz pa si ga že dolga leta pripravljam kar sama.
Nastala bo bela tekočina, ki jo lahko po želji precedimo (uporabimo gazo) ali pa uporabimo v celoti.
Čas trajanja priprave: 2min
Čas obstoja v hladilniku: 2 dni
Mandljevo mleko je lahko osnova za smoothije, sladice, zajtrke vseh vrst.
Mandlje lahko zamenjajte s semeni konoplje, ki je ni potrebno namakati. Postopek je identičen, okus drugačen, oba pa sta strašno zdrava in vam bosta villa polno energije :)
Mnjam!
Pa dober tek :)
Anja
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo