Tudi Johnu Goodmanu je uspelo!

11. mar. 2016

Igralec, ki ga najbolj poznamo iz televizijske serije Roseanne, nas je presenetil z dramatično izgubo teže. John je na opazke ob izgubi teže dejal: »Nevem, koliko kilogramov sem izgubil, saj se običajno ne tehtam. Sedaj mi oblačila lepo pristajajo, jaz pa se odpravim v trgovino in seveda nakupim več oblek, kot jih sploh potrebujem«.   

Tehtal je več kot 180 kg

Neverjetna sprememba 64-letnega igralca je šokirala cel svet, saj naj bi John Goodman med snemanjem serije Roseanne tehtal celo preko 180 kg. Pred nekaj dnevi pa se je kot popolnoma drug človek prikazal na premieri svojega novega filma Trumbo.

»Sploh veste kako težko se je  vsak dan znova pogledati v ogledalo – nazaj pa te gleda nezadovoljen, predebel človek?«

Pot do uspeha je bila dolga

Težo je uspešno izgubil že po letu 2007, ko je opustil alkohol in shujšal zavidljivih 45 kg. Le-te je sčasoma zaradi slabih prehranjevalnih navad pridobil nazaj, a ne v celoti.

»Vsega sem se lotil izredno počasi. Moja glavna želja je bila izboljšati moj življenjski in prehranjevalni slog«.

Moral se je odpovedati sladkim pregreham

Vse kar smo o skrivnostnem receptu za uspešno hujšanje uspeli izvedeti je, da se je John Goddman odločil, da ne bo kar naprej jedel, prežvekoval in se vdajal vsaki pregrehi, ki jo zagleda. »Imel sem navado, da sem imel vedno v rokah nekakšno hrano – no razen kadar sem snemal – zato sem posledično imel tudi vedno nekaj v ustih«.

Goodman je jedel manjše porcije kot navadno, poleg tega se je redno ukvarjal s športom, predvsem anaerobno vadbo. »Kar sem dosegel, mi je uspelo v letu in pol. Za spremembo prehrambnih in življenjskih navad sem si vzel čas, saj sem želel na koncu biti zadovoljen sam v svojem telesu«.