Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
HOLESTEROL | Kaj je holesterol? | Vrste holesterola | Holesterol in trigliceridi | Vrednosti holesterola | Simptomi in tveganja visokega holesterola | Zniževanje holesterola | Hrana proti holesterolu | Terapija s statini | Naravno zdravljenje | Zakaj Holestop?
Hrana je prvi in osnovni pristop k zdravljenju povečane ravni holesterola v krvi. Namreč, holesterol je prisoten v živilih živalskega porekla in ga pogosto v telo vnašamo s prehrano.
Posebej bogat vir holesterola je rumenjak (eno kokošje jajce vsebuje približno 300 mg holesterola), drobovina, ribja ikra, polnomastno mleko, meso in mesni izdelki. Skupna vsebina holesterola v mesu ni posebej visoka, toda če je meso vsakodnevni del prehrane, to bistveno poveča vnos holesterola.
Osnovna priporočila za zdravo prehrano so zmanjšanje vnosa maščob na največ 30 % celotnega energetskega vnosa, zmanjšanje vnosa nasičenih maščobnih kislin pod 10 % ter vnos holesterola pod 300 mg / dan.
Pri dieti za zniževanje holesterola je pomembno vedeti, da je najbolje pripravljati hrano na žaru ali v posodah, pri katerih ni potrebna uporaba maščob. Ne uporabljajte masla, margarine in masti, ampak le rastlinsko olje v čim manjših količinah.
HOLESTEROL | Kaj je holesterol? | Vrste holesterola | Holesterol in trigliceridi | Vrednosti holesterola | Simptomi in tveganja visokega holesterola | Zniževanje holesterola | Hrana proti holesterolu | Terapija s statini | Naravno zdravljenje | Zakaj Holestop?
Morda bi vas zanimalo