Povej mi, kje se ti nabira maščoba, in povem ti, kako se je znebiš

Najbrž ste že ugotovili, da za dolgoročno hujšanje ne obstaja univerzalen recept. To pride še posebno do izraza, ko se hočete znebiti trdovratnih maščobnih blazinic na prav določenih mestih – zadnjici, stegnih, trebuhu, bokih … Zato je dobro razumeti, kje tičijo razlogi za nabiranje maščobnih oblog na prav določenih mestih. Tako se jih boste tudi lažje znebili.

image

Zbrali smo 6 najpogostejših tipov debelosti in nasvete, kako se jih najlažje znebiti

1. Debelost zaradi hrane

Gre za najpogostejši tip debelosti, ko je maščoba porazdeljena po različnih delih telesa. Razlog te debelosti je uživanje preveč hrane, predvsem tiste s preveč sladkorja in nezdravimi maščobami. Kako premagamo ta tip debelosti? Z mantro, ki jo slišite od vseh strokovnjakov: manj hrane in več gibanja. Za dolgoročne učinke pa z izbiro uravnotežene in polnovredne prehrane. Seveda je za večino to težko dosegljiv dolgoročni cilj, zato se ga je treba lotiti sistematično, korak za korakom, in po možnosti s strokovno podporo.

Sensilab priporoča: Celovit 30-dnevni shujševalni program, ki združuje tri naravne izdelke, jedilnik, vadbeni načrt in podporo svetovalca30 DAYS Slim Women ali 30 DAYS Slim Men.

2. Debelost zaradi čustvenega prenajedanja

Razlogi za nastanek takšne debelosti so stres, malodušje in pogost občutek tesnobe. Ljudje, ki so debeli zaradi čustvenih nihanj, negativne občutke tešijo z visoko kaloričnimi slanimi in sladkimi prigrizki, ki so bogat vir enostavnih ogljikovih hidratov. Ti se zelo hitro razgradijo in povzročijo hiter dvig krvnega sladkorja, kmalu za tem pa tudi hiter padec. Ko krvni sladkor hitro pade, to začutimo kot nenasitno volčjo lakoto. In smo ujeti v začaran krog.

Zato je za izgubo takšnih kilogramov najpomembneje najti metodo sproščanja, ki nam najbolj ustreza, in preprečiti prepogosta nihanja v razpoloženju. Tako bomo lažje zaustaviti hrepenenje po stalnem grizljanju visoko kaloričnih nezdravih prigrizkov.

Sensilab priporoča: Izdelek Garcinia Slim Ultra 1000, ki je med drugim zelo učinkovit pri zaviranju volčje lakote, saj dviguje raven serotonina, hormona sreče in podaljšuje občutek sitosti.

3. Hormonska debelost

To je tip debelosti, ki najpogosteje doleti pubertetnike ali ženske v času menopavze – torej posameznike, ki jih v določenih življenjskih obdobjih preplavi val hormonov, telo pa ga ne uspeva sproti uravnovesiti. Za odpravljanje takšnega tipa debelosti priporočamo opustitev škodljivih razvad, ki slabo vplivajo na hormonsko ravnovesje, kot sta kajenje in redno uživanje alkoholnih pijač, pa tudi preusmeritev na ekološko kozmetiko (ta ne vsebuje kemikalij, ki so znani hormonski motilci). Seveda bodo dobrodošle spremembe tudi uravnotežena prehrana s čim več svežega sadja in zelenjave ter več gibanja, predvsem na svežem zraku. Pomaga tudi vadba za moč (z utežmi).

Sensilab Priporoča: Glede na vašo starost izberite enega izmed ALL IN A DAY multivitaminov (za moške, za ženske, za moške 50+ ali za ženske 50+), saj bo vašemu telesu zagotovil nujno potrebna hranila (vitamine in minerale) in mu pomagal do hormonskega ravnovesja.

4. Trebušna debelost

Ta tip debelosti je za zdravje najnevarnejši, opozarjajo strokovnjaki. Odvečno maščevje okrog pasu in okrog notranjih organov v trebušni votlini (visceralna debelost) lahko privede do hujših zdravstvenih zapletov, kot so sladkorna bolezen tipa II, visoka raven krvnega tlaka, srčno-žilne bolezni itd. Za premagovanje maščevja okrog trebuha bo treba zmanjšati vnos alkohola in ubrati zdrav način življenja na dolge proge. To seveda vključuje tudi uravnoteženo prehrano in redno gibanje.

Sensilab priporoča: Nove kapsule Slimcut DIETSTAR, ki vsebujejo med drugim naravni izvleček rjave morske alge. Njeno delovanje na zmanjšanje obsega trebuha in pasu sta dokazali kar 2 neodvisni študiji!

5. Debelost zaradi kroničnega venskega prepuščanja

Takšna debelost je pogosto gensko pogojena in se rada razvije pri ljudeh, ki imajo nagnjenje k zatekanju nog. Pogosto se pojavlja tudi pri nosečnicah. V tem primeru je dobrodošlo čim pogostejše razgibavanje nog, na kar bodite pozorni tudi med vsakdanjimi opravili: izberite stopnice namesto dvigala, kolesarite ali sprehodite se do službe, med sedenjem krožite s stopali, napenjajte ritne mišice in podobno. Pomaga tudi knajpanje, izmenično tuširanje s toplo in hladno vodo.

Sensilab priporoča: Slimcut Drainer, ki pomaga pri izločanju odvečne vode iz telesa ter izboljša prebavo. Če imate ta tip debelosti, je Slimcut Drainer vaš prvi korak do izgube kilogramov.

6. Debelost zaradi nenadnega prenehanja z aktivnim načinom življenja

Ta tip debelosti običajno prizadene ljudi, ki so se po letih telesno aktivnega življenja nenadoma prenehajo gibati. Da bi se rešili tako nakopičene maščobe, so ključni ukrepi ustrezna dieta, gibanje, razstrupljanje telesa ter – kar vas bo še posebno presenetilo - redno uživanje obrokov. Z uživanjem več manjših obrokov na dan namreč ohranjate metabolizem v višjih prestavah in se izognete temu, da se telo navadi na manjši kalorični vnos.

Sensilab priporoča: Paket Slimcut Rapid Effect, ki ga sestavljata Slimcut Drainer in Slimcut Dietstar. Gre za kombinacijo, ki pospeši metabolizem, pomaga pri zmanjševanju trebuha in maščobnih blazinic, poskrbi za odvajanje odvečne vode in vas napolni z energijo.

Izbrani izdelki za vas