10 načinov, kako letošnjo zimo uporabiti kokosovo olje

Mrzla zima, kot je letošnja, ne pomeni le veselja na prostem (sploh če so hribi pobeljeni), temveč tudi suho in poškodovano kožo. Prizaneseno ni niti lasem! Kokosovo olje pa je čudežni lepotilni pripomoček, ki lahko reši vašo kožo.

image

K sreči kokosovo olje ni drago, ima pa res ogromno prednosti. Navdušeni boste predvsem nad njegovo sposobnostjo povrnitve navlaženosti kože, ki jo je vzela zima. Tudi uporaba olja je preprosta.

Tu je 10 različnih načinov uporabe kokosovega olja. Letošnjo zimo vaša koža in lasje želijo prav to olje.

1. Regenerator za lase

Ob mrzlem vremenu, ki ga spremlja še veter, naši lasje postanejo suhi in neprepoznavni. Povrnite jim sijaj s preprosto masko iz kokosovega olja, ki jo pripravite preden se odpravite v posteljo. Olje vmasirajte v lase, in sicer od zgornjega dela proti konicam, nato pa jih oblikujte v manjši čop. Na vzglavnik namestite brisačo in zaspite. Zjutraj natančno izperite lase in jih oblikujte kot običajno. Opazili boste razliko – gladki lasje, s katerimi ste se lahko pohvalili pred nastopom zime, so spet tu!

2. Krema za oči, ki ne stane 20 ali več evrov

Kremo za oči, za katero odštejete pravo malo premoženje, zamenjajte za kokosovo olje. Za maksimalne rezultate namestite majhno količino kokosovega olja nad in okoli oči.

3. Mazilo za ustnice, ki bo ustnice res olepšalo

Obožujete šminke, a negodujete nad njenim učinkom? Šminke pogosto izsušijo naše ustnice, zato je pomembna dodatna nega – še zlasti, če jo uporabljate tudi v zimskem času. Šminkam se ni potrebno odpovedati – majhen košček šminke in delček kokosovega olja zmešajte in nanesite na ustnice. Priporočamo, da to naredite v manjši posodici, ki jo boste lahko pospravili v torbico in imeli popolno nego ves čas ob sebi.

4. SOS krema za odmrlo kožo na nohtih

Ni boljšega tretmaja za odmrlo kožo na nohtih kot kokosovo olje. Na čisto kožo nanesite manjšo količino in ga vmasirajte na poškodovane predele. Odmrlo kožo odstranite.

image

Kokosovo olje bo poskrbelo za celosto zaščito pozimi: od glave do pet. 

5. Britje naj bo zabavno!

Poškodovani in suhi koži po britju lahko rečete adijo. S kokosovim oljem se boste poslovili od neprijetnih dogodivščin ob britju. Predel, ki ga želite pobriti, zmočite, nanesite tanek sloj kokosovega olja in pobrijte. Občutili boste, kako je vaša koža znova navlažena in gladka.

6. Vam je zmanjkalo odstranjevalca ličil?

Brez panike – tu je kokosovo olje, ki reši tudi takšno zagato. Vzemite bombažno blazinico, nanesite malo kokosovega olja in odstranite ličila z obraza. Olje bo očistilo in navlažilo vašo utrujeno kožo.

7. Naravna zobna pasta!

Čeprav na malce drugačen kot zobne paste, ki jih poznamo, tudi kokosovo olje čisti in beli zobe. Stopite enako količino kokosovega olja in sodo bikarbono v ponvi. Dodajte približno 20 kapljic esencialnega olja (priporočamo evkaliptus) in vse skupaj zlijte v čist kozarec, ki ga lahko zaprete. Masa se bo strdila in že nared za uporabo pri ščetkanju.

8. Mozolji in akne, adijo!

Kokosovo olje je eden od redkih izdelkov, ki obnavlja poškodovano kožo. Hitro se tudi vpije v kožo. Nanesite malce večjo količino kokosovega olja, ki bo suhi in razdraženi koži povrnil življenje.

9. Suha in poškodovana koža na stopalih, ki se regenerira kar v nogavicah

Naša stopala in roke veliko prestanejo v zimskem času. Preden se odpravite v posteljo, vmasirajte kokosovo olje v stopala in - hop v tople nogavice. Tako boste omogočili svojim stopalom, da popolnoma vsrkajo kokosovo olje in se čez noč navlažijo. Zjutraj pod toplo vodo očistite stopala.

10. Piling s kokosovim oljem, ki res čisti

Zmešajte enako količino kokosovega olja in rjavega sladkorja. Tako boste dobili mešanico, s katero odstranite mrtvo kožo. Mešanico nanesite na obraz in z njo masirajte kožo. Odstranili boste nečisto kožo, obenem pa jo navlažili in pripravili na nove izzive – brez dragih krem, ki v sebi skrivajo nevarne kemikalije!