Kolagen za zdravje sklepov: vse, kar morate vedeti

En od razlogov, zakaj bi morali v svojo rutino vključiti kolagen, je tudi njegov vpliv na zdravje sklepov. Ne glede na to, ali se pripravljate na maraton, delate jogo ali pa telovadite samo za ohranjanje svojega zdravja, je pomembno, da izkoristite poln potencial svojega telesa. Predstavljamo, kako vam lahko UNDO Collagen Drink pomaga tudi pri tem.

image

image

Kolagen in telo

Najprej izpostavimo nekaj, kar morda že veste.

Pomembno je zavedanje, da je kolagen takoj za vodo, druga najpomembnejša tekočina v telesu, hkrati pa je tudi beljakovina.

Kolagen najdemo v vseh naših vezivnih tkivih, tetivah, vezeh in kosteh, njegov namen pa je tem delom telesa zagotoviti moč, strukturo in elastičnost. S staranjem naša telesa postanejo manj učinkovita pri naravnem pridobivanju kolagena, kar lahko privede do upočasnjene regeneracije po vadbi.

Prav zato je priporočljivo, da v svojo dnevno rutino vnesete tudi kolagen. Ker je UNDO kolagen v obliki praška, ga lahko enostavno dodate v svojo dnevno rutino tako, da ga vmešate v svoje najljubše pijače ali jedi.

Kljub temu, da je kolagen sinonim za mladosten videz, je ena njegovih najpomembnejših nalog ohranjanje zdravja in optimalnega delovanja kosti in vezivnega tkiva. Te prednosti so velikokrat žal prezrte, a še kako pomembne, saj te dele telesa uporabljamo čisto vsak dan in moramo zanje še posebej dobro skrbeti.

V telovadnici se večina ljudi osredotoča zgolj na izgradnjo mišic. Toda naše tetive, vezi, kosti in vezivna tkiva, bogata s kolagenom, so dejansko tista, ki omogočajo krepitev naših teles. Če želite dvigovati večje uteži, boste morali poskrbeti najprej za močnejše nosilne konstrukcije. Pri tem pa vam bo priskočil na pomoč prav kolagen.

Kolagen za sklepe, mišice in vezi

Vezi, sklepi in tetive so del zapletene mreže v našem telesu, ki je večinoma sestavljena iz kolagena. Zdrava prehrana, dovolj vadbe in hrana, bogata s kolagenom, lahko pomagajo ohraniti te pomembne dele našega telesa zdrave, močne in v dobri formi.

Vloga kolagena pri napornih vadbah

Verjetno imate svojo najljubšo rutino tudi, ko gre za vadbo. Čeprav je vsakodnevna vadba pomembna, naj si gre za pol urno intenzivno vadbo, ali pa par kilometrov dolg tek, pa stalni napori obremenjujejo naše telo, zlasti mišice, sklepe in vezi. Skupaj s starostjo pa lahko ponavljajoča aktivnost privede do prekomernega izčrpavanja kolagena v telesu.

Upoštevajte, da lahko uživanje kolagena pomaga pri ohranjanju gibljivosti in splošnega zdravja sklepov. V svojo prehrano vključite UNDO Collagen Drink, saj ta vsebuje hidroliziran kolagen v peptidni obliki. Dokazano je, da peptidi poleg kakovosti kože, las in nohtov, izboljšujejo tudi zdravje sklepov.