Krema ali serum? Razlike, koristi in kaj izbrati

Vse vemo, kako pomembna je uporaba kakovostnih izdelkov za nego kože, še posebej, ko se začnemo starati. Eno prvih mest, ki jih načne čas, je predel okoli oči, zato je bistveno, da zanj dobro poskrbimo. Kreme za oči so že dobro poznane, kaj pa serumi? V tem članku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o kremi in serumu.

image

Krema ali serum - v čem se razlikujeta?

Ne glede na to, kako podobna se zdita, obstaja med kremami in serumi za oči veliko razlik. Začnimo s tisto, ki jo je najlažje opaziti.

Tekstura

Kreme za oči imajo, kot že ime pove, bolj gosto in bolj kremasto teksturo, ki pogosto spominja na vlažilno kremo ali losjon. Serumi imajo ponavadi redkejšo teksturo in so bolj podobni gelom ali celo tekočini.

Globina delovanja

Druga pomembna razlika med obema je, kako globoko oz. do katere plasti kože učinkujeta. Večina krem za oči deluje le površinsko - gladijo in vlažijo zgornji sloj kože. Serumi za oči pa delujejo veliko globlje - narejeni so iz sestavin, ki so razbite na manjše molekule, zato lahko prodrejo skozi zgornjo plast kože in tako od znotraj poskrbijo za dolgotrajno pomlajevanje.

Čas absorpcije

Osnovne kreme za oči navadno obsedijo na koži in zadržujejo vlago, zato lahko traja nekoliko dlje, da se vpijejo - tudi do 15 minut. Nasprotno pa se serumi za oči zaradi molekularne strukture absorbirajo veliko hitreje - že v 30 sekundah.

Učinkovitost in količina

Za nanos kreme za oči običajno potrebujemo večjo količino izdelka, ker so aktivne sestavine ujete v vlažilnem polnilu. Zaradi tega se običajno tudi ne absorbirajo tako hitro, so manj učinkovite in bolj usmerjene na vlaženje.

S serumom za oči si boste zagotovili večje koristi že z manjšo količino izdelka, saj so sestavine običajno koncentrirane in ne potrebujejo večjih molekul polnila kot nosilca. Zaradi tega so serumi veliko bolj učinkoviti in usmerjeno delujejo na mesto nanosa.

Način nanosa

Zaradi razlik v viskoznosti in delovanju je potrebno za zagotavljanje najboljših rezultatov vsak izdelek nanašati na drugačen način. Pred nanosom vedno temeljito odstranite ličila, očistite obraz in poskrbite, da bodo tudi vaše rokečiste in suhe.

Če želite nanesti kremo za oči, količino izdelka primerljivo velikosti graha nežnovtrite od repa obrvi proti notranjemu kotu očesa, pri tem pa se držite proč od trepalnic. S prsti se sprehodite po kosti, v kateri sedijo očesna zrkla (to boste enostavno občutili s prsti).

Pri nanosu seruma za oči je metoda nekoliko drugačna. Ker se izdelek zelo hitro absorbira, ga ni potrebno vleči ali mazati na kožo. Najbolje je, da količino primerljivo velikosti riževega zrna s prsti rahlo potapkate po predelu okoli oči, dokler ne začutite, da se je izdelek vsrkal v kožo.

Krema ali serum - kaj izbrati?

Zdaj, ko poznate osnove delovanja in uporabe kreme za oči in serumov za oči, se lahko odločite, katerega izbrati. Naj vam še zaupamo, da ni treba izbrati samo enega! Da bi zagotovili najboljšo nego za predel okoli oči, je najboljša izbira uporaba obeh. Poskrbite le za to, da se najprej serum za oči do konca vsrka v kožo in šele nato nanesite kremo - ta bo učinke obeh še povečala, saj aktivne sestavine resnično zaklene na mesto nanosa.

Če želite preizkusiti serum za oči, imamo za vas na voljo in izjemno učinkovit - UNDO Eye Serum. Zagotavljamo vam, da vas izdelek ne bo razočaral! Zdaj na voljo po posebni ceni s super popustom.

Izbrani izdelki za vas