Kako vključiti kurkumo v svojo prehrano

Kurkuma je tista sončno rumena začimba, ki da je curryju značilen okus in barvo. Nedavne študije so pokazale, da ima kurkumin, aktivna sestavina v kurkumi, izjemno koristne lastnosti – med drugim ima antioksidativne lastnosti, pomaga uravnavati holesterol, podpira zdravje jeter, nudi podporo pri hujšanju in pomaga pri vzdrževanju telesne teže. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako vključiti kurkumo v svojo prehrano.

image

Začimba zdravja

Kurkuma je skupaj z ingverjem, čilijem in cimetom prava zakladnica zdravja. In svojo prehrano lahko obogatimo s kurkumo na povsem preprost način. Preleže se k številnim jedem in jih obogati s svojo aromo in barvo.

Ta zdrava začimba pomaga pri hujšanju, saj podpira jetra, najpomembnejši organ pri kurjenju maščobe. V kurkumi najdemo tudi vlaknine, kalij, vitamin B6, železo in mangan. Tako kalij kot tudi mangan sta koristna pri zniževanju ravni holesterola in krvnega tlaka. Kalij podpira presnovo glukoze in pomaga telesu pri proizvodnji energije.

Hemoglobin, rdeče barvilo v krvi, ki vsebuje železo, je zelo pomemben za prenos kisika po telesu. Železo potrebujemo tudi za delovanje in razvoj možganov, pa tudi za uravnavanje telesne temperature in močan imunski sistem.

Vlaknine pa poskrbijo za občutek sitosti, kar je še posebej pomembno med dieto, saj se lahko lažje izognemo napadom lakote.

Pozitivne lastnosti kurkume

Kurkuma je znana po svojih blagodejnih lastnostih že od antičnih časov. Pripravili smo nekaj praktičnih idej, kako vključiti kurkumo v svojo prehrano.

  • Kurkuma je zelo močne barve in jo lahko uporabimo kot naravno barvilo, na primer pri pripravi domačih testenin, krem in sladic, pri omakah, rižotah in podobno.
  • Pripravite si lahko napitek iz kurkume: čajno žličko kurkume v prahu zmešajte v toplem mleku ali vodi. Za še boljšo absorpcijo lahko napitku dodate nekaj kapljic olja (na primer kokosovega).
  • Sveža kurkuma je zelo prijetnega okusa. Uživate jo lahko samostojno ali pa jo dodate kuhanim jedem ali solatam. Podobno kot pri ingver jo lahko pred uporabo olupite.
  • Kurkuma je osnovna začimba pri curryju in številnih drugih začimbnih mešanicah.

Žal pa uporaba v kuhinji ni dovolj

Čeprav je kurkuma res čudovita, pa uporaba v kuhinji na žalost ne zadostuje.

Zaužitje kurkumina v prahu ne prinaša opaznejših koristi za zdravje, saj ima slabo biorazpoložljivost – kurkumin v naravni obliki se namreč slabo absorbira in hitro izloči iz telesa.

Obstaja več načinov, kako povečati biorazpoložljivost in izkoristili smo jih pri ustvarjanju našega močnega izdelka! Avenobo Curcuma z micelarno obliko kurkumina, ki je topen v vodi in maščobi, ki poskrbi za boljšo absorpcijo in najboljši možen učinek.

Avenobo Curcuma je eno najboljših prehranskih dopolnil s kurkuminom na tržišču.

  • Ima kar 185-krat boljšo biorazpoložljivost od običajne kurkume.
  • 1 kapsula pa je enakovredna kar 20 običajnim 500 mg kapsulam s 95% ekstraktom kurkumina.

Izbrani izdelki za vas

KURKUMA
-50%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 49,98 €
Ogled izdelka