Manj karnitina imamo, več imamo špeha

Poznate frazo manj je več? V primeru aminokisline L-karnitin to ne zveni dobro: manj kot ga imamo, več bomo skladiščili maščob. Zakaj? Ker se brez njega maščobe ne morejo pokuriti. Če niste oboževalec mesa ali če nimate »super truper« prehrane, vam primanjkuje tudi gradnikov, ki so nujni, da lahko naše telo L-karnitin samo proizvede.

image

Uradno je pomanjkanje L-karnitina redko, neuradno pa ni povsem tako: če pomislimo, katere vse sestavine so potrebne, da ga naše telo sestavi samo, se zdi pomanjkanje karnitina precej bolj razširjeno. Nujno potrebujemo namreč aminokisline, vitamine in minerale, ki jih dobimo le z raznovrstno in uravnoteženo prehrano: esencialni aminokislini lizin in metionin, vitamine B3, B6 in C ter železo.

75 % karnitina dobimo s hrano – če redno uživamo meso, 25 % pa ga proizvedejo predvsem naša jetra in ledvice – če delajo, kot je treba. No, tudi če ga želimo dobro počrpati iz mesa, morajo dobro delovati naše črevesje in jetra.

Večino karnitina dobimo iz hrane, večina Slovencev pa nima optimalne prehrane

Če upoštevamo uradne podatke, da se več kot polovica Slovencev prehranjuje nezdravo, več kot 25 % pa jih ima zamaščena jetra (kar pomeni, da jetra ne delajo optimalno), lahko sklepamo, da se večina med nami ne more pohvaliti z visoko ravnijo L-karnitina v telesu.

L-karnitin je nujen za kurjenje maščobe, saj prenaša večino zaužitih maščob v celične tovarne energije (mitohondrije) na kurjenje, da bi se lahko spremenile v energijo. Brez L-karnitina ni kurjenja maščob! Pomanjkanje L-karnitina zato pomeni pomanjkanje energije in kopičenje maščobe v obliki špeha.

In mimogrede, tudi diete, kot sta visokomaščobna in visokobeljakovinska, lahko privedejo do pomanjkanja, saj telo potrebuje več L-karnitina, ker energijo črpa iz maščob. Zato se lahko znajdemo v paradoksalnem položaju, ko se nam zdi, da bi morali kuriti več maščob, ker pač ne jemo ogljikovih hidratov (sladkorjev, škroba in podobno), maščoba pa še naprej vztraja na telesu.

Izkoristite moč L-karnitina za kurjenje maščob

V svetu športne prehrane je L-karnitin predvsem zaradi povečanja vzdržljivosti in izboljšanja regeneracije po vadbi dobro poznan dodatek. V součinkovanju s sestavinami, ki povečajo termogenezo, pa je super pomoč pri oblikovanju postave. Raziskave so potrdile, da v kombinaciji z zelenim čajem, yerba čajem in gvarano lahko za kar 5x poveča kurjenje kalorij. Kar je še boljše: učinek povečanega topljenja maščob traja vsaj 4 ure!

Izdelek s tako zmagovalno mešanico je BootBurn Active Strong 1000. Poleg tega vsebuje še B-kompleks, brez katerega hrane ne bi nikoli mogli pretvoriti v uporabno obliko – energijo, zato tudi dviguje raven energije, preprečuje utrujenost in poveča vzdržljivost.

1-mesečni paket Super Bikini Body

Če pa želite res hitre rezultate in intenzivno, 24-urno izkušnjo kurjenja maščob, je 1-mesečni Paket Super Bikini Body to, kar potrebujete. Poleg najmočnejšega topilca maščob BootBurn Active STRONG 1000 vsebuje še drenažni napitek WaterOut STRONG, s katerim izgubite prve kilograme v nekaj dneh, inovativen izdelek na slovenskem trgu – drenažne kapsule WaterOut STRONG Night, ki vam pomagajo izgubiti do 2,5-krat več teže kar med spanjem in AdipoSlim Strong, ki pospeši metabolizem in poveča porabo maščobe.