Najnovejši shujševalni trend – malinovi ketoni

Hujšanje praktično za nikogar ni preprosta stvar, zato so prehranska dopolnila, ki prispevajo k izgubi telesne teže, vse bolj popularni. Najnovejši shujševalni hit, ki je razvnel svet, so malinovi ketoni – »raspberry ketons« v anglo saksonskem svetu. 

image

Malinovi ketoni so fenolne spojine, ki močno vplivajo na metabolizem maščob in vplivajo na hormone tako, da delujejo kot v telesu naravno suhih ljudi. (Foto: 123rf.com)

 

Naravni topilec maščob

Vsi poznamo sladkobni vonj malin, le redki pa vedo, da je to ena najbolj dragocenih živilskih arom. Ta omamen vonj pričarajo malinovi ketoni, fenolne spojine v rdečih malinah. Dolgo časa so bili zato malinovi ketoni uporabljani v kozmetični in živilski indrustriji. Nedavno pa so jih odkrili znanstveniki, dietetiki in športni trenerji in nemudoma so postali shujševalni hit.

Malinovi ketoni 

  •  pospešujejo metabolizem maščob,
  •  zavirajo apetit in 
  •  vplivajo na razgradnjo maščob.

Kako delujejo?

Malinovi ketoni delujejo na encim lipazo, ki je odgovoren za sproščanje maščobnih kislin in praznjenje maščobnih celic v procesu kurjenja maščob. Preprosto povedano – malinovi ketoni torej povečujejo učinek vadbe pri aktivnih in pospešujejo proces porabe maščobnih zalog pri tistih, ki se nočejo ali ne morejo gibati.

Vplivajo tudi na proces čiščenja jeter, ki so v telesu zadolžena za presnovo maščob in strupov. Zdrava jetra tako lažje opravljajo svojo funkcijo in telo težje nabira maščobne zaloge.

Kot bi bili vitki po naravi

Malinovi ketoni plivajo tudi na hormon adiponektin. Študije so pokazale, da imajo naravno vitki ljudje tega hormona več kot ostali. Ti ljudje zato lažje porabijo zaužito hrano in pretvorijo v energijo. Tistim, ki so nagnjeni k debelosti, tega hormona primanjkuje, zato se jim nabirajo maščobne zaloge, ker zaužite hrane ne porabijo sproti.

Kaj pa naravne maline?

Vedno, ko je govora o naravnih topilcih maščob, zaviralcih apetita ali spodbujevalcih prebave, se mnogi vprašajo, zakaj ne bi le povečali vnos teh naravnih živil. V primeru malinovih ketonov je to preprosto. 

Da ekstrakt rdečih malin deluje, ga moramo zaužiti vsaj 200mg. Da bi zaužili toliko malinovih ketonov, bi morali pojesti približno 40kg malin. Seveda pa bi ob tem zaužili tudi toliko sladkorja, da bi bil shujševalni učinek izničen.

Malinovi ketoni v Malinie

Popularen naravni topilec maščob je spodbudil tudi našo pozornost. Da bi navdušili še tiste najbolj zahtevne, smo kar 600mg združili z ekstraktom ekološko pridelane grenke pomaranče in bio zelenega čaja mate – ki učinkovanje malinovih ketonov še spodbujata.

Preizkusite Malinie tudi sami in shujšate z najmočnejšo shujševalno formulo!