Je to nov »sveti gral« med dietami?

Ljudje so vsak dan znova iskali dietni načrt, ki bi vključeval prehranski in vadbeni načrt, ki bi 100% učinkoval. Vendar ideal ni več shujšano in shirano telo, ampak čvrsto, lepo oblikovano, funkcionalno ter močno telo. 

image

Pogosta tema trenutnih znanstvenih raziskav je nov način prehranjevanja, ki obljublja in omogoča dvoje:

  • Izgubo maščobnih zalog,
  • oblikovanje čudovitih mišic.

Kombinacija nizko kalorične in visoko beljakovinske prehrane skupaj s telesno vadbo lahko privede do čudovitih, učinkovitih in dolgotrajnih rezultatov.

Kako deluje?

Znano je dejstvo, da s hitrim hujšanjem najprej izgubimo mišično maso, šele kasneje se začne topiti tudi maščoba. Kako torej pri tej dieti mišice ostajajo in se porablja le maščoba so odkrili znanstveniki, ki so združili:

  • prehrano z nizkim vnosom kalorij in visokim vnosom beljakovin,
  • intenzivne treninge skozi cel teden.

Torej, da so lahko dosegli dvig teže (ker so mišice težje od maščobe) so iz prehrane izključili ogljikove hidrate (testenine, riž, sladkor…) in vključili le čiste beljakovine (ribe, rdeče in belo meso…).

Seveda mišic ni mogoče razviti brez telesne vadbe, ki je priporočljiva 6 dni v tednu – vedno moramo svojemu telesu privoščiti tudi 1 dan v tednu za regeneracijo mišic, ker bi drugače povečali tveganje za poškodbe.

Je to nov »sveti gral« med dietami?

Ljudje so vsak dan znova iskali dietni načrt, ki bi vključeval prehranski in vadbeni načrt in bi 100% učinkoval. Vendar ideal ni več shujšano in shirano telo, ampak čvrsto, lepo oblikovano, funkcionalno ter močno telo.

Prav to pa omogoča visoko beljakovinska dieta – saj so beljakovine glavni gradniki mišic, ki omogočajo njihov normalen in zdrav razvoj.

Pozitivni učinki visoko beljakovinske diete:

  • med presnovo beljakovin se porablja več kalorij;
  • mišice, ki jih tvorijo beljakovine so glavni porabniki kalorij in glavni topilci maščob;
  • ob uživanju beljakovin smo siti dalj časa;
  • zmanjšajo apetit po nezdravih in sladkih prigrizkih;
  • oskrbujejo telo z energijo.

Zakaj je pomembna vadba?

Seveda z zmanjšanim vnosom kalorij, zmanjšamo tudi potrebo po porabi energije. Če želimo ohraniti svojo postavo, moramo čez dan porabiti toliko kalorij, kot jih z vsemi obroki zaužijemo – oziroma, če želimo shujšati, moramo porabiti več kalorij, kot jih zaužijemo. Znanstveniki so naredili slednje.

Zmanjšali so dnevni vnos kalorij in preko telesne vadbe dvignili porabo le-teh. Tako je prišlo do hitre izgube teže. Z visoko beljakovinskim jedilnikom pa so seveda dosegli oblikovanje in nastajanje mišic.

Kako lahko tudi jaz začnem s to dieto?

  1. Odločiti se morate, da boste spremenili sebe in svoj življenjski slog prehranjevanja.
  2. Sprejmite pomoč našega 10 DAYS FAST SLIM programa, ki vam v le 10 dneh pomaga stopiti najbolj problematične maščobne zaloge. Poleg tega vsebuje tudi program prehranjevana in vadbe, ki so ga napisali naši nutricisti.
  3. Jedilnik upoštevajte tudi, ko z 10 dnevnim programom končate.
  4. Počutite se samozavestne v svojem telesu.