Očistite svoj limfni sistem z masažov

Ker limfni sistem odstranjuje odpadne snovi iz telesa, ter pomembno vpliva na mišični, živčni in imunski sistem, je pomembno, da ga ohranjamo čistega. Preberite si, kako lahko limfo očistimo s pomočjo masaže.

image

Limfna drenaža

Osnovni namen limfne drenaže je čiščenje telesa ter odstranjevanje odpadnih snovi, limfna drenaža pa ima vpliv tudi na dolgotrajno izboljšanje videza kože in celotnega telesa. Limfno drenažo uporabljamo za regeneracijo celotnega organizma, deluje antistresno, pa tudi preventivno, za zaščito pred različnimi boleznimi.

Po navadi limfno drenažo izvaja strokovno osebje, kjer terapevt s svojimi rokami pomaga pri krčenju limfnih žil, da črpajo odvečno tekočino iz tkiva. Tehnika limfne drenaže se izvaja počasi, ritmično, z nežnimi ponavljajočimi gibi v smeri limfnega sistema. Vsi gibi so usmerjeni proti bezgavkam, ki jih najdemo v dimljah, pod pazduhami in pod ušesi.

Cupping terapija ali terapija z vročimi skodelicami

Terapija z vročimi skodelicami je tradicionalna metoda zdravljenja, ki je prisotna v mnogih kulturah sveta, izvaja pa se že več kot 5000 let. Pri terapiji se uporabljajo vroče skodelice, s katerimi maser spodbudi regeneracijo celotnega telesa.

Masaža poteka tako, da se segrete skodelice pritiska na kožo, kar ustvari vakuum, ki deluje na kožo in mišično tkivo. Skodelica se na koži pusti nekaj minut, njej učinek pa je očiščevalen, in hkrati sproščujoč. S pomočjo terapije z vročimi skodelicami se izboljša prekrvavljenost telesa, delovanje metabolizma, prečistijo in aktivirajo se krvne žile, arterije in kapilare, velikokrat pa se uporablja tudi kot alternativa limfni drenaži.

Terapija z vročimi skodelicami je enostavna in učinkovita, zato jo lahko izvajate tudi sami. Potrebovali boste le primerne skodelice.

Masaža z medom

Starodavna ruska metoda masaže, ki jo je potrebno izvajati z naravnim tekočim medom, poteka na spodnjem in srednjem delu hrbta ter vratu. Z nežno masažo segrevamo in sproščamo mišice, cvetni prah v medu prispeva k boljšemu imunskemu sistemu ter daje moč, najpomembnejši efekt te masaže pa je razstrupljanje telesa.

Najprej je potrebno rahlo zmasirati telo, da se koža segreje, nato pa med razmažemo po telesu. Masažo izvajamo z rahlimi udarci po koži.

Izbrani izdelki za vas