Pigmentni madeži, ki nas prezgodaj postarajo – se jih lahko znebimo?

Koža je kot vaša osebna izkaznica - razkriva vašo starost. Se preveč časa na soncu? Je vaša prehrana zdrava? Spijete preveč alkohola in kadite? Se soočate s hormonskim neravnovesjem? Vaša koža je kot odprta knjiga!

image

Ena najbolj vidnih sprememb so temne pike ali kožni madeži kot so melazma, hiperpigmentacija, ki sledi vnetnim procesom (npr. akne, luskavica, lichen planus, atopični dermatitis) in starostne pege.

Melazma

Melazma je pogosta težava mladih žensk. Pojavi se kot sivi ali rjavi madeži na koži, zlasti na obrazu. Običajno jo povzročijo nosečnost ali kontracepcijske tablete, lahko pa so tudi posledica genetike.

Hiperpigmentacija 

Mnogi smo se borili z aknami ali drugimi kožnimi stanji. Kot da to, da se znebimo aken že ni dovolj težko, te pogosto za sabo pustijo neenakomerno obarvanost kože. To se zgodi, ker se koža celi in s tem sproži povečanje melatonina (kožnega pigmenta). 

Starostne pege

Starostne pege so zelo pogoste, še posebej po 50. letu. Dobijo pa jih lahko tudi mlajši ljudje, še posebej, če preživijo veliko časa na soncu. Pojavijo se na izpostavljenih delih kože, kot so obraz, roke, ramena ali zgornji del hrbta. 

Kaj storiti?

V prvi vrsti zaščitite kožo pred soncem. Izogibajte se soncu med 10. uro zjutraj in 14. uro popoldne, skrbno uporabljajte kremo za zaščito pred soncem in se pokrijte (klobuk s širokim robom, oblačila, ki pokrivajo roke in noge).

Poskusite jesti hrano bogato z antioksidanti (sveže sadje in zelenjava, zlasti temno listnato zelenjavo) ter tako zmanjšajte vnetja. Izogibajte se predelani hrani in sladkorju, alkoholu in transmaščobam.

Za najboljše rezultate priporočamo inovativno nutrikozmetično formulo SkinAX² ™. Klinične študije kažejo, da pomaga zmanjšati hiperpigmentacijske madeže tako, da uravnava sintezo melanina, poveča sijaj kože in zmanjša kožne nepravilnosti.

UNDO Anti age kapsule vsebujejo antioksidante SkinAX² ™ z dodanimi vitamini C, E in B2 ter koencimom Q10. Kar 82% uporabnikov je bilo z njihovimi učinki zadovoljni:

  • Manj temnih kolobarjev okrog oči
  • Manj temnih pigmentnih lis
  • Manj razpokanih kapilar in pordelosti na obrazu
  • Manj gub
  • Povečana čvrstost in sijaj kože