Pivski trebuh – kako nastane in kako se ga znebiti

Pivski trebuh večinoma ponagaja moškim, včasih tudi ženskam. Čeprav zanj ni kriv samo alkohol, le-ta igra bistveno vlogo pri povečanju maščobnih oblog okrog pasu.

image

Ni le pivo tisto, ki povzroči pivski trebuh. Pravzaprav lahko okrivimo ves alkohol.

Kalorični presežek zaradi tekočih kalorij

Alkoholne pijače so kalorične, vsak dnevni presežek kalorij pa uskladiščimo kot maščobne obloge. Poleg tega s pitjem alkohola obremenimo jetra. Ko spijemo alkohol, morajo jetra najprej predelati alkohol, šele nato se lahko posvetijo metabolizmu maščob.

Če alkohol pijemo redno, kar je pri predvsem pri pivopivcih pogost pojav, so jetra še dodatno obremenjena. Ker se redno posvečajo razgradnji alkohola, ostale funkcije zanemarjajo, kar upočasni številne procese v telesu.

Jetra postajajo bolj in bolj obremenjena

Jetra so naša čistilna naprava. Da učinkovito čisti telo, mora biti čista tudi sama. Če svojo »čistilno napravo« preveč zapacamo, postane neučinkovita. V telesu se začnejo zadrževati toksini, poleg tega se upočasni metabolizem maščob in sinteza beljakovin – dva ključna fizična procesa za vitko postavo in zdravje.

Če z omenjeno razvado še kar nadaljujemo, poleg tega pa še nezdravo jemo, kar je pogosto pri pitju alkohola (kar pomislite na slane prigrizke, pice, burgerje in bureke, ki si jih radi privoščimo ob pivu ali drugih alkoholnih pijačah), lahko kaj hitro pride do nealkoholne zamaščenosti jeter. Naš organ preprosto ne more predelati vsega alkohola, strupov in maščob, ki jih zaužijemo.

Maščobe skladiščimo še hitreje

Slaba stran alkohola je tudi ta, da sproži visok poskok inzulina, ki ima v našem telesu vlogo kopičenja. Če hujšamo, je zato priporočljivo držati inzulinske poskoke na minimumu. Konstantni inzulinski poskoki pospešijo skladiščenje maščob (predvsem okrog trebuha) pa še povečajo željo po hrani.

Zagotovo ste že opazili, da po alkoholu postanete lačni. Tudi želja po hrani ni najbolj zdrava. Redilna, mastna in hidratna hrana je večja od želje po puranu s solato.

To, da se staramo, nam nič ne pomaga

Nenazadnje je alkohol naporna stvar za telo in pospešuje staranje organizma. Od 25. leta naprej se naš metabolizem upočasnjuje, mišična masa se manjša in tako tudi naša potreba po kalorijah.

To pogosto zanemarimo, jemo tako, kot smo v 20-ih letih in kaj hitro se naša telesna teža začne konstantno povečevati. Strokovnjaki svetujejo, da takšno pridobivanje teže hitro ustavimo, saj lahko z ignoranco ogrozimo svoje zdravje.

Ukrepajte hitro!

Za vse, ki bi se radi znebili maščob okrog trebuha, s tem pa tudi zmanjšali verjetnost zamaščenosti jeter, smo pripravili učinkovito rešitev: naše najbolj prodajane kapsule Hepafar, ki spodbujajo razstrupljanje in regeneracijo jeter!