Preobremenjena jetra in kako jih očistiti na naraven način

Ko razmišljamo o svojem zdravju, jetra običajno niso prvi organ, na katerega pomislimo. Ponavadi je ravno nasprotno, zato tako pogosto spregledamo tudi znake preobremenjenih jeter - tudi takrat, ko jih res ne bi smeli. Ali sploh obstaja učinkovit, a naraven način, kako ohranjati jetra v vrhunski formi? Veseli nas, da ste vprašali. Preden pa pogledamo, kako jih očistiti, si najprej poglejmo, zakaj.

image

Zakaj je tako pomembno, da skrbimo za svoja jetra?

Jetra so največji notranji organ, ki je prav tako pomemben kot srce. Opravljajo več kot 500 življenjsko pomembnih funkcij, kar pomeni, da brez njih ne moremo preživeti. Seznam njihovih opravil je primerljiv samo z možgani – jetra namreč delujejo kot predelovalni obrat, skladišče, distribucijskicenter in baterija v enem.

Jetra kot glavni presnovni organ so tudi vaš najpomembnejši organ za kurjenje maščobe, da ne omenjamo primarni očiščevalni sistem, saj razgrajuje maščobo in izloča toksine. In to so samo najpomembnejše naloge.

Stvar pa je takšna …

Samo zdrava jetra so kos vsem nalogam

Vsakodnevni stres, neuravnotežena prehrana, alkohol, kajenje, pomanjkanje spanca ali gibanja in že sam sodoben način življenja obremenjujejo vaša jetra. In če jetra postanejo preobremenjena, ne morejo zares opravljati svojega dela.

Posledično ne morejo učinkovito razgraditi maščobe in nevtralizirati toksinov. In če se v njih nabere preveč maščobe in v maščobi topnih toksinov, se lahko pojavijo težave s preobremenjenimi jetri.

Čas je, da pritisnete na zavoro

Pred tem se verjetno pojavijo kakšni opozorilni znaki, kajne? Seveda. Težava je v tem, da si ti zdijo tako vsakdanji, da pogosto ne povzročijo skrbi.

Ljudje s preobremenjenimi jetri se pogosto srečujejo:

  • z utrujenostjo in razdražljivostjo,
  • s težavami s koncentracijo in spominom,
  • z odvečno težo, še posebej na predelu trebuha,
  • s suho, srbečo in na splošno težavno kožo,
  • z napihnjenostjo in slabo prebavo,
  • s povišanim holesterolom in trigliceridi,
  • s težavami pri hujšanju,
  • z neke vrste vnetjem, ki je posledica povišane ravni prostih radikalov.

Na srečo obstaja veliko naravnih sredstev, ki pomagajo pri lajšanju teh bremen

Poleg tega, da skrbite za zdrav življenjski slog, lahko svojim jetrom pomagate z zelišči in drugimi rastlinami, ki preverjeno podpirajo razstrupljanje telesa. Poglej nekaj najučinkovitejših.

Pegasti badelj

Pegasti badelj z močjo silibina, glavne aktivne sestavine v ekstraktu pegastega badlja, dokazano podpira zdravje jeter in čisti jetra tako, da iz njih odplakne toksine. Njegova moč pa se tukaj ne konča.

Pegasti badelj ne samo očisti jetra, ampak jih tudi pomaga obnoviti in jih ščiti pred škodo, saj pospešuje sintezo beljakovin, potrebnih za pravilno delovanje celic, in krepi stene jetrnih celic in tako preprečuje vdor toksinov v celico.

Artičoka

Ta sredozemska rastlina se zaradi svojih učinkov že stoletja uporablja kot podpora zdravju jeter. Izvleček artičoke dokazano pomaga očistiti, obnoviti in zaščititi jetra pred škodljivimi učinki prostih radikalov. In še dodaten plus? Zaradi močnega antioksidativnega delovanja lahko celo pomaga okrepiti naravno obrambo telesa.

Vitamin E

Vitamin E je eden najmočnejših antioksidantov, ki nevtralizira radikale. Telo ščiti pred škodljivimi učinki prostih radikalov. Še posebej pomembno vlogo igra pri zaščiti jetrnih celic pred poškodbami.

Vlaknine akacije

Vlaknine so pomembne tudi za zdravje jeter. Vodotopne vlaknine akacijeve gume vežejo nase toksine in holesterol, ki jih jetra izločajo med čiščenjem, in pomagajo odplakniti toksine iz vašega telesa, da se ne bi spet vrnili v jetra.

Cikorija

Cikorija je bogata z naravnimi antioksidanti, ki ščitijo telo pred prostimi radikali. Opazno zmanjša oksidativni stres, pomaga preprečiti poškodbe celic (tudi jetrnih celic) in izboljša zdravje jeter. Pomaga tudi pri prebavi in hujšanju med dieto.

Rožmarin

Ta dišeča, zimzelena začimba je eno najstarejših znanih zelišč, ki se uporablja v različne terapevtske namene. Študije potrjujejo, da pomaga ohranjati zdravje jeter, zmanjšuje toksičnost nekaterih kemičnih snovi in podpira hepatobilarno drenažo. S svojimi močnimi antioksidativnimi lastnostmi okrepi tudi vaš imunski odziv.

Torej lahko vse te sestavine zmešamo v napitek in težava je rešena?

Seveda lahko, a rezultati bi bili zanemarljivi. Vse te sestavine so resda zelo koristne, a se ne absorbirajo tako zlahka v naše telo. Poglejmo na primer pegasti badelj. Sama rastlina ima slabo biorazpoložljivost, kar pomeni, da je telo ne more prav dosti izkoristiti, zato so učinki komaj opazni.

Pri tem vam lahko pomagajo prehranska dopolnila. Večina prehranskih dopolnil uporablja pegasti badelj v obliki ekstrakta, saj vsebuje večjo količino aktivnih sestavin, kar močno poveča njegov vpliv na zdravje jeter. Ampak, ali to pomeni, da boste morali kupiti 6 različnih prehranskih dopolnil, da boste dobili vse naštete sestavine v obliki ekstrakta?

In to je najboljši del: Zdaj lahko dobite kombinacijo dveh prehranskih dopolnil, ki vsebujeta vse te sestavine – s še boljšo biorazpoložljivostjo in močnejšim učinkom od ostalih podobnih prehranskih dopolnil. 10x močnejšim*, če smo natančni!

Misija zdrava jetra – z 10-krat močnejšim* učinkom

1-mesečni paket Misija zdrava jetra je zasnovan tako, da čimbolj učinkovito očisti vaša jetra. Vsebuje revolucionarno patentirano obliko pegastega badlja (silibin), obdano s fosfolipidi. V tej obliki ga lahko telo uporabi kar 10-krat učinkoviteje* - kar pomeni 10-krat močnejši učinek čiščenja.

Vse to je mogoče zaradi pegastega badlja in napredne oblike s fosfolipidi. Z dodanim ekstraktom črnega popra s 95% vsebnostjo piperina se absorpcija ostalih rastlinskih ekstraktov poveča za vse do 30%*!

Ta kombinacija pa naredi več kot samo razstruplja vaša jetra. Potem ko Hepafar forte očisti jetra toksinov, napitki Hepafar fibers ujamejo te toksine in jih izločijo iz vašega telesa za vedno! To je ključen korak, če želimo preprečiti, da se bi toksini vrnili v vaša jetra.

Očistite svoja jetra in telo – in se osvobodite

S paketom Misija zdrava jetra in mešanico naravnih sestavin, ki se medsebojno dopolnjujejo in

  • očistijo vaša jetra s 10-krat močnejšim učinkom*
  • obnovijo in okrepijo vaša jetra
  • izločijo toksine iz telesa enkrat za vselej
  • omogočijo maksimalen učinek z 2 revolucionarnima formulama

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani. Naši izdelki niso namenjeni preprečevanju ali zdravljenju katerekoli bolezni ali resnih obolenj.

Izbrani izdelki za vas