Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Kdo pravi, da čokoladna torta ni zdrava? Seveda, presna čokoladna torta vsebuje ravno toliko kalorij in maščob kot klasična, a je tudi bogata z vlakninami, beljakovinami, vitamini in minerali. Okus pa je odličen!
Recept za merico uporablja skodelico. Gre predvsem za razmerja, zato se ne obremenjujte glede tega, kako veliko skodelico izbrati. Sami smo uporabili klasično šalčko za kavo.
Za skorjo v multipraktiku zmešajte sestavine, tako da dobite enakomerno zmes. Skušajte mini delčke stisniti med tremi prsti. Če se sprimejo v čvrsto kepico, je masa pripravljena. Če se miks sestavin noče sprijeti, dodajte še kakšen datelj ali dva.
Ko je zmes pripravljena, jo stresite na manjši pekač za torte in enakomerno razporedite po pekaču. Nato enakomerno razporejeno zmes trdno pritisnite ob dno pekača, tako da dobite trdo dno, ki se drži pekača, četudi ga obrnete na glavo.
Zdaj pripravite nadev. V multipraktiku najprej zdrobite oreške v prah, jih stresite ven in v multipraktiku dobro spasirajte bučke. Dodajte jim zmlete oreške, presni kakav, sirup, in vanilijo, da dobite gosto kremasto zmes. Če vam je premalo sladka, lahko med še dodate, a ne preveč.
Zmes stresite na osnovo torte, enakomerno razmažite in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure. Najbolje je, da torta počiva čez noč, ker se veliko lepše reže, poleg tega pa se povežejo vsi okusi.
Ta recept lahko prilagajate svojemu okusu, kolikor želite.
Datlje lahko zamenjate s suhimi slivami ali figami, ki bodo skorjico popestrile s sadnim priokusom.
V nadev lahko dodate tudi suhe marelice, ki bodo vašo čokoladno torto spremenile v presno Sacher tortico.
Če iz recepta izvzamete presni kakav, mandlje pa nadomestite z zgolj indijskimi oreščki, boste dobili super zdravo »sirovo« pito (okus in videz sladice močno spominjata na sirovo pito), ki jo lahko popestrite s svežim sadjem.
Če želite, da bo vaš nadev bolj kremast, mu lahko dodate četrtino avokada.
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo