Recepti: presna »skutina« pita

Recepti: presna »skutina« pita

5. maj. 2014

Bi si privoščili nekaj sladkega? Preizkusite svojo slaščičarsko žilico s pripravo okusne sirove pite.

Skorja

V mešalniku zmešajte:

  • 1 šalčko izkoščičenih datljev (čez noč namočenih)
  • 1 šalčko orehov (čez noč namočenih)
  • 1 jušno žlico indijskih oreškov
  • Ščepec soli

Zmes je prava, ko je enakomerna, če pa jo stisnete med prsti, se sestavine zlepijo med seboj. Zmešane oreške z datlji stresite v pekač za pito (najbolje je, da izberete takšnega, ki ima ločljivo dno, ali pa je iz silikona), jih enakomerno razporedite po pekaču in močno pritisnete k dnu.

Skutina krema

  • 1 šalčko in pol indijskih oreškov (namočenih čez noč)
  • 1 šalčko makedamijskih oreškov (namočenih čez noč)
  • 1 šalčko suhih marelic (namočenih čez noč)
  • 1 olupljena bučka
  • Žlica kokosovega sladkorja
  • Žlico kokosovega olja
  • Žličko presne vanilije
  • Nekaj kapljic limetinega soka

V multipraktiku najprej temeljito zmiksajte oreške, nato dodajte ostale sestavine. Kremo postrgajte iz mešalnika in jo nadevajte na skorjo, ki ste jo prej pritisnili ob pekač.

Kremo poravnajte in poskrbite, da se pod površjem ne skriva kakšen mehurček zraka. Tortico postavite v hladilnik, kjer naj počiva čez noč.

Preden jo postrežete, jo lahko obložite s sadjem (jagode, mline, marelice itd.)

Oznake