Šokantna resnica simptomov PMS

V dneh pred menstruacijo se pojavijo številni telesni in čustveni simptomi, ki lahko močno zmotijo vsakodnevno rutino in odnose. 

Od napihnjenosti in občutljivosti dojk do glavobolov, razdražljivosti in nihanja razpoloženja. Ključnega pomena je, da prepoznate znake in ukrepate, preden nelagodje zaradi PMS postane nepremagljivo. 

PMS - bolečina

Predmenstrualni simptomi prizadenejo kar tri od štirih žensk v reproduktivni starosti.** Čeprav so pri večini znaki blagi, se lahko v tridesetih in štiridesetih letih, ko se približujete menopavzi, poslabšajo.

Raziskave**, opravljene v Evropi, so dosledno pokazale, da je PMS zelo razširjen: 40 % žensk ima simptome PMS, ki vplivajo na njihovo vsakdanje življenje in počutje. Ti simptomi običajno različno dolgo trajajo, vendar se lahko stopnjujejo in zaradi njih celo zamudite šolo ali službo.  

Druga študija** v Italiji je poročala o 75 % žensk, ki doživljajo simptome PMS, pri čemer jih 20 % poroča o hudih simptomih, ki močno vplivajo na kakovost njihovega življenja.

Telesna in čustvena obremenitev zaradi PMS 

PMS je mešanica telesnih in čustvenih simptomov, ki se pojavijo teden ali dva pred menstruacijo in običajno izginejo kmalu po njenem začetku. Te simptome naj bi povzročale spremembe v ravni hormonov, zlasti estrogena in progesterona. 

Znaki PMS in njihova resnost se lahko zelo razlikujejo. Medtem ko lahko nekateri občutijo le blago nelagodje, se lahko drugi soočajo z bolj izrazitimi in motečimi manifestacijami. Obseg in intenzivnost simptomov se lahko spreminjata iz meseca v mesec in skozi vse življenje. 

Fizično se lahko soočate s simptomi, kot so napihnjenost, občutljivost dojk, težave s kožo, glavoboli, zaprtje ali driska ter celo slabša toleranca za svetlobo in hrup. Morda boste občutili utrujenost, motnje spanja ali splošno pomanjkanje energije.

Tudi čustveni simptomi se lahko razlikujejo. Pogoste čustvene manifestacije PMS so nihanje razpoloženja, občutek tesnobe ali žalosti. Lahko postanete lažje vznemirjeni ali se težje osredotočite, lahko se celo počutite kot da ste zaprti vase ali imate povečano občutljivost na stres in čustvene sprožilce.

3 načini, kako PMS prevzame vaše življenje 

Če znake PMS ignoriramo ali spregledamo, so lahko posledice zelo izčrpavajoče – fizično, čustveno in duševno.

1. Fizična agonija

Zaradi hudih trebušnih krčev, glavobolov in izjemne utrujenosti, ki jih povzroča močan PMS, je lahko opravljanje vsakodnevnih dejavnosti zelo težko. Preprosta opravila, kot so odhod v službo, telesna vadba ali celo opravljanje gospodinjskih opravil, postanejo zahtevne ovire. Vztrajno nelagodje in bolečine lahko zmotijo vzorce spanja, kar vodi v pomanjkanje spanja, kar samo še poslabša fizično in čustveno obremenitev. 

Zaradi teh simptomov se je težko osredotočiti in dobro opravljati delo za službo ali šolo. Bolečine in izčrpanost lahko povzročijo manjšo produktivnost, zamujanje rokov ali celo odsotnost z dela. To lahko vpliva na poklicno rast, akademsko uspešnost in splošno zadovoljstvo s službo ali izobraževanjem. 

2. Čustveni tobogan

Nihanje razpoloženja in razdražljivost lahko obremenita odnose z družino, prijatelji in sodelavci. Nenaden izbruh jeze zaradi nepomembne zadeve lahko na primer sproži konflikte in nesporazume z vašim pomembnim partnerjem, zaradi česar je ta razburjen in zmeden. To lahko povzroči občutek osamljenosti in vpliva na kakovost družabnih stikov, zaradi česar je težje vzdrževati zdrave odnose.

3. Motnje v duševnem ravnovesju

PMS lahko negativno vpliva na vaše duševno zdravje, kar lahko poslabša obstoječa stanja. Sčasoma se lahko splošno duševno počutje poslabša, kar vpliva na sposobnost iskanja veselja do življenja in vključevanja v zadovoljujoče dejavnosti. Težko je vzdrževati socialne stike, vse to pa lahko povzroči težave v intimnih odnosih. 

Neurejen PMS lahko vpliva tudi na sposobnost skrbi zase in dajanja prednosti svojemu dobremu počutju. Intenzivnost telesnih in čustvenih simptomov lahko vodi v izčrpanost in nezmožnost sodelovanja v dejavnostih, ki prinašajo srečo ali zagotavljajo sprostitev. 

Kako na naraven način ublažiti simptome PMS

Pri obvladovanju PMS obstajajo nekatere naravne rešitve, ki lahko zagotovijo olajšanje in podpirajo ravnovesje telesa v teh nemirnih obdobjih. Z vključitvijo teh preprostih prilagoditev življenjskega sloga lahko življenje postane veliko bolj umirjeno in prijetno.

Redna telesna aktivnost lahko dela čudeže pri obvladovanju simptomov PMS. Pri vadbi se sproščajo endorfini, ki izboljšujejo razpoloženje in pomagajo zmanjševati stres. Ne glede na to, ali gre za aerobno vadbo, vadbo za moč ali celo hiter sprehod!

Sproščujoča rutina pred spanjem in 7-9 ur dobrega nočnega počitka lahko pomagata ublažiti utrujenost in nihanje razpoloženja, povezano s PMS. To bo prav tako pomagalo zmanjšati stres, ki je še ena stvar, ki poslabša stanje v dneh pred menstruacijo. Pomembno je, da umirimo um in poiščemo primerno tehniko za zmanjševanje stresa, kot sta meditacija ali dihalne vaje.

Najmočnejša hranila za boj proti simptomom PMS 

Ugotovljeno je bilo, da imajo nekatera hranila blagodejne učinke na simptome PMS in lahko pomagajo ublažiti nelagodje ter spodbudijo občutek dobrega počutja v tem obdobju. 

Mišični krči so na primer povezani z nižjo ravnjo magnezija v telesu. Uživanje tega hranila, ki sprošča mišice, lahko pomaga ublažiti krče in zagotovi ugodje. 

Živila z veliko kalcija, kot so zeleni listi, in živila z vitaminom B6, kot so banane ali čičerka, so lahko še posebej koristna pri uravnavanju hormonskega neravnovesja in zmanjševanju nihanja razpoloženja, napihnjenosti in utrujenosti.  

Pri čustvenem vrtiljaku, ki se lahko pojavi ob PMS, je pomembno, da čustvene napetosti ublažite s sproščujočimi in pomirjujočimi zelišči, kot je melisa. Melisa se tradicionalno uporablja za lajšanje stresa, saj zmanjšuje občutke tesnobe in podpira sproščenost. Prav tako je odličen dodatek k rutini pri motnjah spanja. 

Na voljo je tudi močna začimba, ki jo ima morda marsikdo že v omari, ki nudi čustveno olajšanje med menstrualnim ciklom. In podprta je s strani znanosti! 

Žafran, starodavno zdravilo za različna ženska stanja, vključno s simptomi PMS, je pokazal obetavne koristi pri blaženju nihanja razpoloženja. Nedavne študije** so preučevale njegove učinke na ženske, ki doživljajo huda nihanja razpoloženja, in pokazale spodbudne rezultate. 

V eni od kliničnih raziskav** so ženske poročale o 15% zmanjšanju nihanja razpoloženja že po 1* mesecu uporabe dopolnila.  

V ločeni študiji** se je pri 76 % žensk po 2* menstruacijskih ciklih za neverjetnih 50* % zmanjšala resnost nelagodja v menstrualnem ciklu, 60 % žensk pa je poročalo o 50*% zmanjšanju občutka otožnosti. 

PMS Redux grafi SI

Te ugotovitve poudarjajo potencial žafrana kot naravnega sredstva za obvladovanje nihanja razpoloženja in zmanjšanje resnosti simptomov PMS. Dolga zgodovina tradicionalne uporabe žafrana in pozitivni rezultati teh študij dajejo upanje tistim, ki potrebujejo olajšanje v zahtevnih tednih menstrualnega cikla. 

Nina je teden pred menstruacijo težko uživala v življenju! 

„Več dni, včasih celo teden pred menstruacijo me je preveval občutek, da je nad mano temen oblak. Vedno sem bila slabe volje, z možem sem se prepirala zaradi vsake malenkosti, ki se mi je zdela nadležna ali moteča. 

Veliko dni sem bila tako žalostna zaradi življenja, v službi sem se težko osredotočala in na sestankih se mi je dogajalo, da sem se umaknila vase. Moja produktivnost je padla do te mere, da je šef opazil, da nekaj ni v redu. Bilo mi je tako nerodno! 

Zdelo se je, kot da sem ujetnik v svoji glavi in ne morem jasno razmišljati. Vse nemirne noči niso pomagale. Vsakih nekaj ur sem se zbujala s strašnimi glavoboli, in to tudi v dobrih nočeh. Večinoma sem se premetavala, dokler ni imel mož dovolj in se je preselil spat na kavč. 

Ko je končno prišla menstruacija, je prinesla nove izzive. Soočila sem se z neznosnimi krči, zaradi katerih sem se počutila šibko in nisem mogla niti vstati iz postelje. Zdelo se je, da je moje telo odločeno, da mi bo preprečilo, da bi živela tako, kot sem si želela.

Tako obupano sem iskala rešitev!“

Nina: „Priporočilo, ki mi je spremenilo življenje!“ 

„Po neštetih iskanjih na Googlu sem začela preučevati prehranska dopolnila in odkrila številne sestavine, ki bi mi lahko pomagale. Med iskanjem prave formule me je motilo, da niti en izdelek ni imel vseh potrebnih sestavin za vse moje simptome. Res nisem želela vsak dan jemati toliko različnih tablet! 

Pomembno mi je bilo, da sem našla izdelek z magnezijem, meliso in žafranom, saj je bilo dokazano, da ta hranila pomagajo pri simptomih, ki sem jih doživljala. Zato sem bila tako hvaležna, ko mi je prijateljica povedala za PMS Redux

Takoj ko sem pregledala sestavine, sem opazila, da vsebuje vse, ki sem si jih želela, in še veliko drugih, za katere prej sploh nisem vedela. Vzeti sem morala le eno kapsulo na dan!

To je bila tako preprosta sprememba in že v drugem ciklu sem začela čutiti nekaj pozitivnih sprememb. Bila sem mirnejša, srečnejša in končno sem lahko spala celo noč. In ko se je začela menstruacija, krči niso bili več tako hudi kot prej! 

Končno sem se osvobodila simptomov PMS, ki so tako dolgo omejevali moje življenje. Ko je minilo več časa, sem se ponovno začela družiti s prijatelji, imela sem dovolj energije, da sem med tednom opravila vse delovne obveznosti, in kar je najpomembneje, mojemu možu ni bilo treba več prenašati prepirov zaradi spanja na kavču! 

Temni oblaki nad mano so se razkadili in zdelo se je, kot da sem dobila drugo priložnost za življenje. Vse to zaradi PMS Redux!“

PMS Redux – formula s pravimi hranilnimi snovmi za ženske

Zdaj je pravi čas, da prevzamete nadzor nad simptomi PMS in si olajšate življenje kot še nikoli prej. Predstavljamo PMS Redux, vsestransko formulo za ženske, ki je zasnovana za blaženje nelagodja in podporo dobremu počutju pred in med tem obdobjem meseca. 

Z edinstveno sestavo, ki vsebuje 12 esencialnih hranil, za katere je znano, da lajšajo simptome PMS, PMS Redux ponuja priročen in učinkovit način za obvladovanje nihanja razpoloženja, utrujenosti in motenj spanja. 

Neverjetna sinergija sestavin spodbuja zdravo hormonsko ravnovesje ter nudi čustveno in duševno podporo v dneh pred menstruacijo. Formula je dodatno okrepljena s Safr'InsideTM, patentirano obliko ekstrakta žafrana, ki je v primerjavi z drugimi izdelki, ki vsebujejo žafran, dokazano 10-krat močnejši! 

Za udobne in brezskrbne dni skozi celoten cikel!

Garancija kakovosti 

Za omejen čas smo pripravili posebno ponudbo za izdelek PMS Redux, ki je ne smete zamuditi!  

Razumemo, da je preizkušanje novega izdelka lahko zastrašujoče, zato vam ponujamo 30-dnevno garancijo vračila denarja. Izkoristite to priložnost, da prihranite in investirate v svoje dobro počutje!

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani.

**Viri

Hosseinzadeh H, Nassiri-Asl M. Avicenna's (Ibn Sina) the Canon of Medicine and saffron (Crocus sativus): a review. Phytother Res. 2013 Apr;27(4):475-83. doi: 10.1002/ptr.4784. Epub 2012 Jul 20. PMID: 22815242 

Pirdadeh Beiranvand, et al., The effect of Crocus sativus (saffron) on the severity of premenstrual syndrome, Eur. J. Integr. Med. (2015), http://dx.doi.org/10.1016/j.eujim.2015.06.003 

Agha-Hosseini, M., Kashani, L., Aleyaseen, A., Ghoreishi, A., Rahmanpour, H., Zarrinara, A. R., & Akhondzadeh, S. (2008). Crocus sativus L. (saffron) in the treatment of premenstrual syndrome: A double-blind, randomised and placebo-controlled trial. BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, 115(4), 515–519. https://doi.org/10.1111/j.1471-0528.2007.01652.x 

Chumpalova, Petranka, et al. "Prevalence and Clinical Picture of Premenstrual Syndrome in Females from Bulgaria." Annals of General Psychiatry, vol. 19, 2020, https://doi.org/10.1186/s12991-019-0255-1. Accessed 14 Jul. 2023. 

Parazzini F, Di Martino M, Pellegrino P. Magnesium in the gynecological practice: a literature review. Magnes Res. 2017 Feb 1;30(1):1-7. English. doi: 10.1684/mrh.2017.0419. PMID: 28392498.