8 namigov za varen in učinkovit trening za moč

Če želite tudi v zrelih letih ohraniti zdravje kosti, dobro gibljivost in moč, potem je priporočljivo z redno vadbo za moč začeti že v mladosti ali vsaj čim manj odlašati. S tem tudi poskrbite za skladno oblikovano postavo in lepo držo. Če se že ukvarjate z vadbo za moč ali se je šele lotevate, je dobro upoštevati nekaj nasvetov, da bi dosegli čim boljše rezultate.

image

Močne mišice so pomembne za zdravo telo. Pri krepitvi mišic je pomembna vadba za moč, pri kateri z lastno težo ali z utežmi obremenjujemo in s tem razvijamo posamezne mišične skupine. Vendar napačna izvedba lahko povzroči več škode kot koristi. Če boste upoštevali naslednjih 8 priporočil, se boste izognili poškodbam in se veselili rezultatov.

  1. Vedno si vzemite dovolj časa za ogrevanje na začetku in ohlajanje na koncu treninga.
  2. Pravilna drža in izvedba sta nujna pogoja za preprečevanje poškodb in povečevanje učinka vadbe. Zato se je vsaj na začetku priporočljivo udeležiti vodene vadbe s certificiranim strokovnjakom, ki vam bo znal svetovati, kakšna je pravilna izvedba vaj in kakšno držo je treba imeti.
  3. Ko dvigujete utež ali potiskate breme, izdihnite. Medtem ko počasi spuščate utež ali popuščate breme, pa vdihnite. Nikoli ne zadržujte diha med naprezanjem. To lahko namreč začasno zelo dvigne vaš krvni pritisk in je lahko tvegano za ljudi s srčno-žilnimi težavami.
  4. Ne naprezajte sklepov do skrajnosti – medtem ko iztegujete okončine, ohranite rahlo upognjenost v ramenih in kolenih.
  5. Ne bodite neučakani in ne pretiravajte z vadbo – tako časovno kot glede bremen. Zapomnite si, da je treba med dvema treningoma za moč vmes počivati 48 ur. Dopustite telesu čas za regeneracijo.
  6. Če ste bili bolni, si morate po okrevanju pustiti vsaj en dan pavze (bolje dva), preden spet začnete izvajati vadbo za moč. Če je bolezen trajala daljše časovno obdobje, je priporočljivo preiti na lažje uteži in na manjše obremenitve, kot ste jih bili nazadnje vajeni.
  7. Med izvajanjem vaj za moč ne bi smeli čutiti bolečine. Če vam kakšna vaja ali gib povzročata bolečino, ju prenehajte izvajati. Zahtevnost prilagodite občutku udobja. Postopoma, ko se okrepite, dodajajte težje uteži ali premagujte večje breme.
  8. Prisluhnite svojemu telesu in odnehajte, če ne zmorete končati serije vaj, govoriti med vajami, čutite omedlevico, ste utrujeni čez dan ali vas bolijo sklepi po seriji vaj.

Privoščite mišicam Slimcut DIET SHAKE

Ob športno dejavnem življenju morate skrbeti tudi za uravnoteženo prehrano - predvsem za zadostno uživanje kakovostnih beljakovin takoj po vadbi, na kar radi pozabimo. Zanimivo je, da se na ogljikove hidrate prej spomnimo (banano, rogljiček, žemljico …) kot na beljakovine. Vendar telo takoj po treningu potrebuje tudi in predvsem beljakovine za takojšnjo regeneracijo tkiv. Med najboljšimi beljakovinami, ki jih telo zaradi optimalne sestave najbolje uporabi, so sirotkine beljakovine. In med najboljšimi izdelki s sirotkinimi beljakovinami na trgu je Slimcut Diet Shake.

Slimcut Diet Shake namreč poleg sirotkinih beljakovin vsebuje tudi ovsene vlaknine, izvleček garcinie cambogie ter več kot 15 vitaminov in mineralov. Še bolj pa navdušuje zaradi slastnega okusa po maslenih piškotih. In nenazadnje – pri vsem tem bogastvu hranil ima le 92 kalorij!