5 načinov za uporabo konopljinega olja

Konopljino olje je sigurno eno izmed najzanimivejših olj – preprosto zaradi zanimivega vira iz katerega ga pridobivamo. Kljub temu, da je konoplja v uporabi že več tisočletij in zagotavlja zdravje mnogih, ima še vedno negativen prizvok zaradi njene sestrične marihuane. 

image

Pozitivni učinki konopljinega olja na naše telo

Konopljino olje je pridelano z destilacisjkim procesom cvetov na samem vrhu konopljine rastline. Prepoznamo ga po močni zeleni barvi, ki vsebuje veliko število aktivnih sestavin. Zato je že nekaj kapljic olja na dan dovolj, da občutimo spremembe in izboljšanje naših tegob.

  • Zmanjšanje stresa in občutka tesnobe
  • Izboljšanje kvalitete spanja
  • Povečanje apetita – izredno pomembna učinkovina za tiste, ki želijo težo pridobiti na zdrav način
  • Zmanjšanje bolečin
  • Zaščita srca in ožilja
  • Nevtraliziranje nivoja holesterola
  • Ščiti in hitreje obnavlja kožne celice
  • Zmanjševanje pojava glavobolov in migren

Načini uporabe konopljinega olja

1.     Zdravljenje aken in drugih kožnih nevšečnosti

Ker konoplja deluje protivnetno, ima moč, da pomiri našo kožo, ki med napadi stresa, nespanja, slabe prehrane ali hormonov, nenadoma postane aknasta, nečista ali mastna. V takem primeru dajte nekaj kaplic olja na bombažno vato in s krožnimi gibi nežno masirajte svojo kožo. S tem jo boste nahranili z vitamini in jo hkrati pomirili.

2.     Premagovanje glavobola ali migrene

V času glavobola ali migrene ni potrebno takoj pograbiti po protibolečinskih tabletah. Obstaja bolj naraven in predvsem – za vaše telo – bolj neagresiven način premagovanja strašnih migren. Na bombažno vato dajte nekaj kapljic konopljine olja in s krožnimi gibi nežno masirajt vaši senci. S tem bo bolečina počasi popustila, vi pa boste sproščeno lahko nadaljevali dan.

3.     Ohranjanje ustne higiene

Konpljino olje pozitivno učinkuje tudi na zdravje naših dlesni. Na prst dajte majhno kapljico olja in si ga namažite na dlesni. Če imate kosmate hišne ljubljenčke, lahko s tem trikom razvajate tudi njih.

4.     Nadomeščanje olja ali maščob v vsakem receptu

Konopljino olje je primerno za segrevanje, kar pomeni, da ga lahko vključimo v čisto vsako jed, ki jo pripravljamo. Pozorno moramo biti le na shranjevanje olja, ki zahteva temen in hladen prostor.

5.     Sproščanje utrujenih mišic

Ker sestavine v konopljinem olju delujejo sprostitveno in protivnetno ščitijo pred mnogimi poškodbami mišic, prav tako pa si z njim lahko pomagate, če imate po telesni vadbi hude bolečine v mišicah. Nič ni boljšega kot večerna masaža po vadbi, s konopljinim oljem – se strinjate?

 

Ali veste, da...

Je zelo pomembno, v kakšnih steklenicah shranjujemo konopljino olje? Vegalife konopljino olje je pridelano v brezzračnem prostoru in pakirano v posebno steklenico, ki prepušča le dovoljeni spekter svetlobe. Takšna embalaža, ki ni v stiku s kisikom in svetlobo, omogoča, da olje ohrani svojo kvaliteto in pomembne sestavine.