5 razlogov, zakaj se ne moreš znebiti maščob na trebuhu

Nagrado za najbolj trmast del telesa gre zagotovo v roke ... trebuhu!

image

Obstajata 2 vrsti ljudi, ki imajo eno skupno točko: imajo trebuh, ki si ga želijo znebiti. V prvo spadajo tisti, ki ga imajo, pa se nikakor ne morejo spraviti v telovadnico, v drugi pa so tisti, ki jedo zdravo in se redno rekreirajo.

V katerokoli od zgornjih skupin spadate, imamo dobro novico: lahko se ga znebite. Še prej pa si poglejmo, katerih 5 glavnih razlogov je, zakaj trebuh še kar ostaja na istem mestu, ne glede na to, kako se trudite.

Stres vam povečuje trebuh

Stres je povezan s hormoni, ki zmanjšujejo možnost kurjenja kalorij. Ko ste pod stresom, vaše telo vse svoje napore usmeri v reševanje največje težave, zato kurjenje kalorij postavi praktično na zadnje mesto.

Ženske, ki so pod stresom, so bolj nagnenjene k maščobi okoli trebuha, četudi imajo normalen indeks telesne teže.

Trebušnjake delate kot za šalo

Prosimo, ponovite za nami: »Nehala bom delati vaje, ki ne delujejo.« Medtem ko delate trebušnjake, se sicer jača vaš osrednji del telesa, kar je izredno pomembeno, vendar pa se s tem ne zmanjšuje delež telesne maščobe okoli trebuha. Poskusite raje s plankom, s katerim res da ne boste pokurili toliko kalorij, vendar pa je ta vaja bolj fokusirana na izgubo telesne maščobe.

Ko telovadite, boste največje povračilo investicije prejeli, če boste delali vaje, kjer dela več mišic hkrati.

Jeste veliko procesirane hrane

Izogibajte se procesirani hrani, kjer se skriva marsikaj. Polna je konzervansov in drugih dodatkov, s katerimi bo hujšanje oteženo. Zamrzjeno hrano, prigrizke, tudi gazirano pijačo umaknite iz hladnilnika.

Ampak ... saj to ni maščoba!

Ko se ženske pritožujemo nad svojim trebuhom, si rečemo, ampak saj to ni maščoba! Kronična napihnjenost, ki se kaže v napetih hlačah tam zgoraj, je težava, ki jo ima veliko žensk.

Da bi zmanjšali napihnjenost, v svojo prehrano vključite živila z visoko vsebnostjo vlaknin. Te bodo preprečile napihnjenost.

Ne jeste dovolj beljakovin

Beljakovin so ključne za izgubo telesne teže. Ko pa pridemo do hujšanja v prav določene predele, kot je trebuh, pa so beljakovine še toliko bolj pomembne. V eni od študij, ki so jih izvedli na kanadski univerzi, so raziskovalci na primeru 90 žensk ugotovili, da so tiste, ki so sledile visokobeljakovinski deti izgubile več teže in več maščobe okoli trebuha, kot tiste, ki so bile na dieti z malo beljakovinami.

Za izgubo trebuha priporočamo BootBurn ACTIVE, topilec maščob, ki dokazano topi  več maščobe. Kaj to pomeni? Če boste pol ure pred telovadbo oziroma navadnim sprehodom spili napitek BootBurn ACTIVE, boste v 20 minutah pokurili toliko, kot če bi telovadili 100 minut.

Pričakujte, da boste:

  • izgubili več teže kot tisti, ki ga niso uporabili
  • pokurili več maščobe
  • aktivno topili maščobe okoli bokov in trebuha
  • pospešili presnovo
  • in končno izgubili maščobe okoli trebuha ter shujšali!