Zakaj se mi maščoba kopiči ravno na predelu trebuha?

Ne, niso krivi prenajedanje, premalo gibanja ali lunin položaj – ker vas je trebušček verjetno motil že dolgo prej. Najpogostejši krivec za izrazito trebušno zamaščenost je stresni hormon kortizol, ki kot tank sestreljuje organ, zadolžen za predelavo maščob – jetra. Če želite raven trebuh, morate utišati kortizol!

image

Če se vam zdi, da o stresu govorimo na vsakem koraku, se vam zdi prav. Ampak to ni zato, ker bi bilo to govorjenje trendovsko, ampak ker zelo konkretno občutimo njegove posledice. Tipična posledica divjanja stresnega hormona kortizola je trebušna debelost, ki se je nikakor ne morete rešiti – tudi če telovadite ali manj jeste.

2 razloga, zakaj kopičimo maščobo okrog trebuha, ko smo pod stresom

  • Narava je tako poskrbela, da v obdobju stresa pospravimo na varno čim večjo zalogo maščobe, da bi jo lahko izkoristili, ko bo res nujno potrebna (nekoč, v obdobjih stradanja, je bila to ogromna prednost). Pospravimo pa jo v obliki trebušne maščobe, ker je ta maščoba tista, ki je telesu najhitreje na voljo za uporabo – hitreje kot podkožna. Če smo konstantno, iz dneva v dan pod stresom, se ta sistem zalomi in smo ujeti v začaranem krogu pridobivanja trebušne maščobe.
  • Stres je tudi pravi strup za jetra, saj jih bombardiranje s kortizolom izčrpava, kar pomeni, da ne morejo dobro opravljati svojih funkcij – med njimi je tudi pretvorba hrane v tako obliko, ki je uporabna za vsako celico v telesu. Poleg tega pa začne trebušna (visceralna) maščoba počasi pronicati tudi v jetra, kar vodi do pojava zamaščenih jeter in kopičenja toksinov v telesu. Posledica vsega tega pa je – trebušna debelost.

Rešitev za raven trebuh: znižati raven kortizola in okrepiti jetra

Od kortizola do trebušne debelosti pelje avtocesta, zato je jasno, da je rešitev za raven trebuh  zniževanje ravni kortizola. Ker pa vas stres najverjetneje ne mori samo zadnji teden ali dva, ampak je dlje trajajoča težava, je velika verjetnost, da tudi vaša jetra potrebujejo pomoč. Brez razstrupljanja in krepitve jeter boste le stežka dosegli cilj – zradirati maščobo na trebuhu.

Prav zato smo združili najboljša izdelka v svojih kategorijah: protistresni krotilec kortizola AdrenaLux ter najboljši izdelek za razstrupljanje in krepitev jeter Hepafar forte. Obloženemu trebuščku so šteti dnevi!