SensOmega 2x

Prehransko dopolnilo. Najčistejše ribje olje s koncentriranimi omega 3 (z najmanj 280 mg EPK in 190 mg DHK v dnevnem odmerku), ki imajo vlogo pri delovanju srca.

-25%

SensOmega 2x
 • Visoko koncentrirane omega 3, z najmanj 280 mg EPK in 190 mg DHK v dnevnem odmerku
 • Brez neprijetnega okusa
 • Najčistejše ribje olje pridobljene iz sardin in sardonov
 • Priporočena dnevna količina omega 3 maščobnih kislin v 2 kapsulah
 • Za optimalno delovanje srca in možganov ter ohranitev vida


 

19,80 €

14,85 €

Na zalogi

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 3 – 5 dni preko Pošte Slovenije.

Pakiranje: 2 x 60 mehkih kapsul, za 60 dni

Omega 3 maščobne kisline bi moral vsak vključiti v vsakodnevno prehrano, so potrdile številne študije. Te maščobne kisline so nujno potrebne za normalno delovanje človeškega organizma, težava pa je, da jih naše telo ne more proizvesti samo. Zato jih moramo vnesti s hrano in naravnimi prehranskimi dodatki.

Kaj lahko pričakujete od omega 3 maščobnih kislin?

Med omega 3 maščobne kisline prištevamo α-linolensko kislino (ALA), eikozapentanojsko (EPK) in dokozaheksanojsko kislino (DHK). Te kisline uravnavajo različne funkcije v telesu.

 • Alfa-linolenska kislina (ALA) prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.
 • Dokozaheksaenojska kislina (DHK) ima vlogo pri delovanju možganov.
  • Največ DHK se nahaja v t.i. možganski sivi snovi in v očesni mrežnici. Nizko vrednost omega 3 maščobne kisline DHK zdravniki povezujejo s pešanjem spomina, demenco in tudi motnjami vida. Pomanjkanje omega 3 maščobnih kislin naj bi bilo prisotno tudi pri bolnikih z depresijo, kar nakazuje vlogo teh maščobnih kislin v razvoju depresije.
 • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida.
 • Tako EPK kot DHK imata pomembno vlogo pri delovanju srca.

Izdelek SensOmega vsebuje kar 66 odstotkov omega 3 maščobnih kislin, od tega kar 33 odstotkov EPA in 22 odstotkov DHA, ki izjemno blagodejno delujeta na naše zdravje. Koristne učinke dosežemo z dnevnim vnosom najmanj 250 mg EPK in DHK.

Omega 3 v pravi obliki

Ko se odločimo za uživanje omega 3, je izjemno pomembno, da izberemo tudi pravo obliko omega 3 maščobnih kislin. Na trgu sta v večini prisotni dve obliki ribjega olja – v obliki trigliceridov in etil estrov.

Omega 3 v obliki etil estrov v naravni ni prisotna in je sintetično pridobljena, zato je naše telo ne prepozna in le s težavo uporabi. Po drugi strani pa so trigliceridi naravna oblika ribjega olja, torej takšna, ki jo naše telo z lahkoto prepozna in tudi uporabi.

V kapsulah SensOmega se omega 3 maščobne kisline nahajajo izključno v obliki trigliceridov.

Jih zaužijete dovolj? Najverjetneje ne.

S prehrano ne zagotavljamo zadostnega vnosa omega 3 maščobnih kislin. Nahaja se v zelenolistni zelenjavi, lanenih semenih in tudi v lanenem ter sojinem olju, vendar pa je naša prehrana osiromašena z maščobnimi kislinami EPK in DHK. 

Bogat vir EPK in DHK so hladnomorske ribe: losos, tuna, polenovka, sardine, ki pa se na naših krožnikih ne nahajajo prav pogosto. Zato nam je v pomoč naravno prehransko dopolnilo z ribjim oljem, v obliki oljnih kapsul.

Kapsule SensOmega vsebujejo čisto ribje olje in so bogat vir omega 3 maščobnih kislin. V 1 kapsuli se nahaja 500 mg ribjega olja, ki vsebuje kar 33 odstotkov EPK in 22 odstotkov DHK, ter 10 odstotkov ostalih omega 3 maščobnih kislin. 

Izdelek SensOmega nima neprijetnega okusa.

Komu priporočamo uživanje SensOmega?

 • Ljudem s povečanim tveganjem za nastanek srčno-žilnih bolezni, saj preprečujejo nastajanje krvnih strdkov, zmanjšujejo pa tudi možnost arterioskleroze in znižuje povišane vrednosti holesterola in trigliceridov v krvi,
 • ljudem s povišano vrednostjo holesterola in trigliceridov v krvi,
 • nosečnicam in doječim materam, saj so pomembne v obdobju razvoja ploda, saj zmanjšujejo tveganje za slabši razvoj otrokovih možganov,
 • ljudem z neredno in enolično prehrano,
 • vsem, ki želijo boljše zdravje, zaradi pozitivnega vpliva na delovanje možganov in razpoloženje

Sensilab kakovost

Ribje olje uporabljeno v izdelku SensOmega je pridobljeno iz majhnih, s težkimi kovinami neobremenjenih rib (inčunov in sardel). Ribe so bile prostoživeče (negojene), ujete v vodah Peruja in Čila.

SESTAVINE (v 2 kapsulah, dnevnem odmerku): koncentrirano ribje olje (vsebuje min. 280 mg EPK, min. 190 mg DHK, min. 560 mg Omega-3) - 1000 mg, kapsula: goveja želatina, sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol antioksidant: DL-alfa-tokoferil acetat.

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.

NAČIN UPORABE: Priporočeni dnevni odmerek sta 2 kapsuli z 2 dl vode med jedjo.

OPOZORILA: Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

POMEMBNA OBVESTILA: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

SHRANJEVANJE: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

NETO TEŽA: 2 x 41,4 g.