SENSILAB FOODS BIO Kakav v prahu

Kakav izjemnega okusa in teksture.

-10%

SENSILAB FOODS BIO Kakav v prahu
  • Visoko kvaliteten kakav v prahu
  • Uporaben pri pripravi sladic
Organsko
Sensilab garancija

Brez glutena
Brez GSO
Brez laktoze
Vegetarijansko
 

6,75 €

6,08 €

Ni na zalogi

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82
Mesečna garancija na zadovoljstvo
Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar
Dostava v roku 3 – 5 delovnih dni preko Pošte Slovenije.

Pakiranje: 250 g

Kako uporabiti kakav v prahu

Kakav v prahu lahko uživate samostojno z žiti, sladicami, sadjem, sladoledi, v kombinaciji z drugimi živili, z dodatkom različnih sladkorjev kot čokoladna osnova pri kuhi, peki ali le kot dodatek sadnim solatam, smoothijem.

Sensilab Foods v kuhinji: presna nutela

Za celo družino

  • 250 g SENSILAB FOODS BIO Kakavovega masla
  • 100 g SENSILAB FOODS BIO Kakava v prahu
  • 200 g datljev (opcijsko več)
  • 1 ščepec SENSILAB FOODS Himalajske roza kristalne soli
  • 3 žlice (ali opcijsko več) SENSILAB FOODS BIO Chia semen

Kakavovo maslo stopimo nad vodno paro (v posodi zavremo vodo in nad njo grejemo maslo). V raztopljeno maslo dodamo kakavov prah, na drobno nasekljane datlje, himalajsko sol in namočena chia semena. Zmes med gretjem premešamo s paličnim mešalnikom.

Po želji lahko dodajate sladkor, kakavova zrna ali chia semena – odvisno od gostote, ki vam ustreza. Zdrava nutela je lahko fantastična omaka za sladice, namaz za na kruh (po možnosti brez glutena) ali palačinke.

Kaj je skrivnost tega božanskega okusa?

Bio Kakav v prahu je narejen iz kakava vrste »Criollo«, ki je v Peruju domača, posebej dragocena vrsta kakavovca, ki daje plemenita zrna. Skrivnost dobrega kakava v prahu, ki je tudi osnovna surovina za čokolado, se začenja pri izbiri kakavovih zrn.

Odločilne lastnosti kakovosti zrn so vonj, okus, vsebnost kakavovega masla in videz. Preden začnejo s predelavo kakava, zrna najprej sortirajo v različne mešanice, odvisno od končnega namena in uporabe. Nato jih očistijo in zdrobijo v mešanico strtih luščin in natrtih trdih jedrc. Luščine ločijo od zrn.

Zrna spražijo v velikih vrtečih se bobnih, kjer potemnijo in njihova aroma postane izrazitejša. Na koncu pražena zrna zmeljejo v gelu podobno rjavo snov, ki jo imenujemo kakavova masa in je podlaga za vse nadaljnje stopnje predelave. Če kakavovo maso segrejejo, se je izloči okoli polovica v obliki kakavovega masla, preostanek pa imenujemo kakavova pogača, iz katere izdelujejo kakav v prahu in v nadaljnjem procesu tudi čokolado.

Sestavine: ekološko pridobljen kakav v prahu.

Poreklo: Peru.

Uporaba: 1 čajno žličko vmešajte v smoothie, musli ali mlečni napitek. Kakavov prah je odličen za pripravo okusnih in zdravih čokoladnih posladkov. Dodaja se raznim sladicam, sladoledom in, če ga stopimo s kakavovim ali agavinim sirupom, čokoladnim prelivom.

Shranjevanje: Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +18°C.

NETO TEŽA: 250 g.

Povezani produkti