SENSILAB FOODS BIO Psyllium Husk

Lupine indijskega trpotca, zelo uporabne v kulinariki.

-20%

SENSILAB FOODS BIO Psyllium Husk
  • Bogat vir prehranskih vlaknin
  • Ob stiku s tekočino tvorijo sluzasto snov, podobno želatini
  • Zato so zelo uporabne v kulinariki kot gostilo ali dodatek marmeladam, smoothijem, jogurtu ...
  • Rok uporabe: 30. 11. 2018

 

5,90 €

4,72 €

Na zalogi

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82
Mesečna garancija na zadovoljstvo
Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar
Dostava v roku 3 – 5 delovnih dni preko Pošte Slovenije.

Psyllium ali indijski trpotec, kot že njegovo ime pove, izvira iz Indije. Obrodi majhna semena oz. lupine. Te lupine ob stiku s tekočino tvorijo gosto sluzasto snov, podobno želatini.

Ima visok delež vlaknin (več kot 88%), zato tudi blagodejno vplivajo na prebavo. Ob uživanju priporočamo, da zaužijete tudi veliko tekočine.

Psyllium je nadvse uporaben za pripravo raznih gostih krem, marmelad, smoothijev, presnih sladic in tudi kruha.

Sensilab Foods v kuhinji: Psyllium proteinske palačinke

  • 1 jajce + 2 beljaka
  • 2 žlici SENSILAB FOODS psyllium husks
  • 2 žlici konopljinih proteinov
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke vanilijeve esence
  • 1/4 skodelice vode (ali rastlinskega mleka)
  • 1 žlica stevie (ali drugega sladila)
  • 1 žlica kokosovega olja

Vse sestavine dobro premešajte. Če je masa pregosta, dodajte vodo. Palačinke specite na kokosovem olju.

Sestavine: ekološko pridobljene lupine indijskega trpotca.

Poreklo: Indija

Uporaba: 1 žlico (5 g) vmešajte v smoothie ali vodo. Lahko jih uporabite tudi kot gostilo kosmičem, marmeladam ali v presnih sladicah.

Shranjevanje: Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +18°C.

NETO TEŽA: 125 g.