SymBiotic+ kids

Prehransko dopolnilo z mlečnokislinskimi bakterijami.

SymBiotic+ kids
 • zmagovalna kombinacija probiotikov in prebiotikov
 • pozitiven vpliv na prebavo in imunski sistem
 • otrokom primerna oblika - prašek
 • Kremni okus
 • Z dodanim sladkorjem


 
13,90 €

Ni na zalogi

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 1 – 3 dni preko Pošte Slovenije.

Pakiranje: 10 vrečk z zrnci za pripravo peroralne raztopine

Probiotiki so specifični živi mikroorganizmi, ki imajo pozitiven učinek našo prebavo in zdravje. Probiotiki so že naravno prisotni v tankem in debelem črevesju, kjer vzdržujejo kislinsko-bazično ravnovesje. To je potrebno za optimalno delovanje prebavnih encimov, gibanje črevesja in odvajanje blata, ter za normalno delovanje imunskega sistema. Najbolj znani probiotiki so mlečnokislinske bakterije, med katere spada Lactobacillus rhamnosus GG in kvasovkeSaccharomyces boulardii.

Prebiotiki so kompleksni ogljikovi hidrati, ki pozitivno vplivajo na črevesno mikrofloro. Eden izmed najbolj poznanih prebiotikov je inulin. Ko zaužijemo inulin ta potuje skozi želodec in tanko črevo popolnoma nespremenjen. Tako je v celoti na voljo bakterijam v debelem črevesju. Tam selektivno spodbuja rast, zdravju koristnih bakterij in zavira razmnoževanje patogenih bakterij.

Izdelek, ki vsebuje kombinacijo probiotikov in prebiotikov imenujemo simbiotik. Od tod tudi ime izdelka SymBiotic+ kids.

Sočasno uživanje probiotikov in prebiotikov ima sinegistični učinek in tako zagotavlja boljši učinek izdelka, kot če bi probiotike ali prebiotike uživali posebaj.

Izdelek ne vsebuje laktoze in je primeren za vegetarijance in vegane ter ljudi, ki ne prenašajo laktoze.

Izdelek SymBiotic+:

 • uravnava kislinsko-bazično ravnovesje v debelem črevesju,
 • ščiti prebavni trakt pred naselitvijo patogenih mikroorganizmov,
 • podpira aktivnost in razmnoževanje naravne črevesne mikroflore,
 • krepi regeneracijo črevesne sluznice,
 • spodbuja absorpcijo življenjsko pomembnih mineralov (kalcija, magnezija, železa) in
 • pozitivno vpliva na optimizacijo prebave.

Uživanje izdelka SymBiotic priporočamo:

 • ob sočasnem zdravljenju z antibiotiki in po njegovem zaključku. Priporočljivo je, da izdelek uporabljate vsaj dva tedna po končanem zdravljenju z antibiotiki.
 • kadar ste preobčutljivi na hrano in ob pojavu nezaželenih učinkov, pri uživanju hrane (driska, kožni izpuščaji).
 • V primeru prebavnih motenj, kot so driska, zaprtje in napenjanje.

Način uporabe: Otroci od 3. leta dalje: 1 vrečka dnevno. Odrasli: 1 – 2 vrečki dnevno. Vsebino vrečke je potrebno raztopiti v mlačni ali hladni vodi. Zaužiti neposredno po pripravi. Priporočljivo je uživanje izdelka med obrokom. Glede na individualne potrebe zdravnik lahko priporoči drugačno odmerjanje izdelka. 

Pomembno obvestilo: Priporočenega dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna je raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.  

Previdnostni ukrepi in kontraindikacije: Izdelka ne raztapljajte v mleku in sokovih. 

Shranjevanje:Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v dobro zaprti embalaži na suhem mestu pri temperaturi od 4 - 25 oC.

Sestavine: kristalinična glukoza, bakterije Saccharomyces boulardii, kremna aroma, inulin, bakterije Lactobacillus rhamnosus

Povezane novičke