Vitamin D3 2x

Prehransko dopolnilo. Nujen vitamin za sive zimske mesece. Vitamin, s katerim nadomestite pomanjkanje sonca!

-8%

Vitamin D3 2x
  • Visoka vsebnost vitamina D3
  • Samo ena kapsula na dan
  • Preprečuje pomanjkanje vitamina D3

 

11,80 €

10,80 €

Na zalogi

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 3 – 5 dni preko Pošte Slovenije.

Utrujenost, nihanje razpoloženja, bolečine v mišicah in oslabljena imunost so le nekateri od znakov pomanjkanja vitamina D3. Pomanjkanje vitamina D3 je globalni zdravstveni problem, z njim pa se soočamo tudi v Sloveniji. Predšolski otroci naj bi po slovenskih študijah dosegali zgolj 21 % priporočenega dnevnega vnosa, mladostniki pa 60 %, kar kaže na slabo pokrivanje potreb po vitaminu D3.

Vitamina D3 nam primanjkuje čez celo leto

Izpostavljanje soncu je naraven način pridobivanja vitamina D, saj ta v koži naravno nastaja pod vplivom sončnih žarkov. Kljub temu pa ga – paradoksalno - večini primanjkuje vse leto, tudi poleti, ko je sonca v izobilju.

Od septembra do aprila je sonce prešibko

Jeseni, pozimi in v zgodnjih pomladnih mesecih (od konca septembra do začetka aprila, če smo natančni) je sonce prešibko, da bi nam zagotavljalo ustrezno tvorbo vitamina D3 v koži. To pomeni, da nam vsaj 6 mesecev na leto vitamina D3 primanjkuje.

Poleti se sonca naravnost bojimo

Vendar pa tudi poleti tvorba vitamina D3 pri večini ni zadostna. Treba je upoštevati, da nas večina večji del dneva preživi v zaprtih prostorih (v službi, avtomobilu ali doma).

Če se že gibamo v naravi in svojo kožo izpostavljamo sončnim žarkom, pa se hitro zaščitimo s sončno kremo. Če uporabite kremo z zaščitnim faktorjem zgolj 8, to blokira kar 95 % tvorbe vitamina D3 v koži. Pa vendar, roko na srce, uporabljamo sončne kreme z precej višjimi faktorji, ki tvorbo vitamina D3 skoraj v celoti ustavijo.

Če želimo preprečiti pomanjkanje vitamina D3 in poskrbeti za svoje zdravje, ga moramo nadoknaditi z ustrezno prehrano ali prehranskimi dopolnili. S samo eno kapsulo Sensilab Vitamina D3 pokrijete dnevno potrebo po tem ključnem vitaminu in si zagotovite nemoteno delovanje celotnega telesa.

Koristi rednega uživanja vitamina D3:

  • izboljšuje imunski odziv,
  • skrbi za optimalno delovanje mišic,
  • pripomore k zdravim in trdnim kostem in zobem ter
  • ima ključno vlogo pri delitvi vsake telesne celice.

Sestavine (v 1 kapsuli/dnevnem odmerku): sredstvo za povečanje prostornine: riževa moka, holekalciferol (vitamin D3) – 20 µg (400% PDV*), sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat rastlinskega izvora, kapsule: hidroksipropil metilceluloza.

*PDV = priporočeni dnevni vnos

Pakiranje: 30 kapsul

Način uporabe: Priporočeni dnevni odmerek je 1 kapsula z 2 dl vode po obroku.

Opozorila: Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

Pomembna obvestila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Shranjevanje: Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjevati v temnem in suhem prostoru na temperaturi do 25 °C.

Neto teža: 2 x 17,9 g