Butifar

Živilo za posebne zdravstvene namene. Kapsule z masleno kislino za dietetsko uravnavanje motenj črevesne flore.

Butifar
 • Je edini izdelek na tržišču, ki vsebuje masleno kislino
 • Vsebuje masleno kislino v inovativni patentirani obliki


 
14,90 €

Na zalogi

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 3 – 5 dni preko Pošte Slovenije.

PAKIRANJE: 30 kapsul za 15 dni

Butifar je inovativen izdelek na slovenskem trgu. Njegova aktivna učinkovina maslena kislina, ki je telesu lastna snov in predstavlja vir energije za celice, ki gradijo steno debelega črevesja.

Med vsemi kratkoverižnimi maščobnimi kislinami je za celice debelega črevesa zelo pomembna ravno maslena kislina. V kapsulah Butifar se nahaja maslena kislina zaščitena s posebnim patentiranim lipidnim ovojem, ki omogoča njeno nadzorovano sproščanje vzdolž celotne dolžine črevesa, kar zagotavlja najboljše delovanje izdelka.

Živilo za posebne zdravstvene namene.

Sestavine (v 2 kapsulah, dnevnem odmerku): natrijev butirat (maslena kislina) 300 mg, popolnoma hidrogenirano palmovo olje, gostilo: natrijev alginat, emulgator: glicerol monolavrat, kapsule: hidroksipropil metilceluloza, barvilo: titanov dioksid, prečiščena voda.

Hranilna vrednost (v 2 kapsulah, dnevnem odmerku):

 • Energijska vrednost: 3,4 kcal (14,1 kJ)
 • Maščobe: 0,284 g
  • od tega nasičene maščobe: 0,277 g
 • Ogljikovi hidrati: 0,1
  • od tega sladkorji < 0,001 g
 • Proteini: 0,001 g
 • Sol: 0,14 g
 • Prehranske vlaknine: 0,24 g

Način uporabe: Priporočeni dnevni odmerek za odrasle je 1 kapsula zjutraj in 1 kapsula zvečer z 2 dl vode. Priporočamo vsaj 3 mesečno jemanje izdelka. Pri kroničnih vnetnih črevesnih boleznih (ulcerozni kolitis in Crohnova bolezen) priporočamo 2 kapsuli zjutraj in 2 kapsuli zvečer. Dnevni odmerek se lahko poveča v skladu z zdravnikovimi navodili. Priporočeni dnevni odmerek pri otrocih nad 7 let je 1 kapsula zjutraj in 1 kapsula zvečer z 2 dl vode.

Pomembno obvestilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Živilo za posebne zdravstvene namene ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Izdelek ni primeren kot edini vir prehrane. Izdelek ni primeren za parenteralno uporabo. Izdelek se mora uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Jemanje kapsul Butifar lahko povzroči povečanje telesne teže, kot posledico boljše prehranjenosti celic črevesne sluznice in njihove rasti. V začetnem obdobju jemanja izdelka se v predelu trebuha lahko pojavi tudi napihnjenost.

Shranjevanje: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na temnem in suhem mestu pri temperaturi pod +25°C.

Neto teža: 11,85 g