Symbiotic+

Prehransko dopolnilo. Kombinacija prebiotika in probiotikov, ki pomagajo vzdrževati zdravo črevesno mikrobioto.

Symbiotic+
  • Zmagovalna kombinacija probiotikov in prebiotika inulina
  • Inulin je hranilo za koristne mikroorganizme
  • Primerno za odrasle in otroke od 3. leta starosti dalje


 
15,90 €

Ni na zalogi

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 1 – 3 dni preko Pošte Slovenije.

Pakiranje: 30 kapsul SymBiotic+

Zmagovalna kombinacija probiotikov, ki ugodno delujejo na prebavo in pomagajo vzdrževati zdravo črevesno mikrobioto* in prebiotika inulina (glavno hranilo za koristne mikroorganizme).

Primerno za odrasle in otroke od 3. leta starosti dalje. 

Probiotiki so specifični živi mikroorganizmi, ki so naravno prisotni v tankem in debelem črevesu vsakega izmed nas.

Najbolj znani probiotiki so mlečnokislinske bakterije, med katere spada Lactobacillus rhamnosus GG, in kvasovke Saccharomyces boulardii, ki jih vsebuje tudi izdelek SymBiotic+.

Prebiotiki so kompleksni ogljikovi hidrati, ki jih naše telo ni sposobno razgraditi in izkoristiti kot neposreden vir hranil. Vendar pa pozitivno vplivajo na črevesno mikrofloro.

Eden od najbolj poznanih prebiotikov je inulin, naravna vlaknina, ki probiotikom služi kot izjemno hranilo, da se ti lahko pritrdijo na črevesno steno, se razmnožujejo in aktivno sodelujejo pri prebavi.

Sočasno uživanje probiotikov in prebiotikov ima sinergistični učinek in tako zagotavlja boljši učinek izdelka, kot če bi probiotike ali prebiotike uživali posebej.

Uživanje izdelka SYMBIOTIC+ priporočamo:

  • med potovanjem,
  • ob spremembi prehrane,
  • pri različnih dietah.

--------

*Mikrobiota - skupek vseh mikroorganizmov, ki živijo v in na našem telesu. Strokovnjaki so tako v zadnjem času z izrazom mikrobiota zamenjali star izraz mikroflora.

Sestavine (v 1 kapsuli): kristalinična glukoza, kvasovke Saccharomyces boulardii – 2,5x109 CFU*, inulin – 50 mg, bakterije Lactobacillus rhamnosus – 6,0x109 CFU*, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat, kapsule: hidroksipropil metilceluloza, barvilo: titanov dioksid.

*CFU (an. Colony-forming unit) ali kolonijske enote živih bakterij.

Navodila za uporabo: Priporočeni dnevni odmerek za otroke od 3. leta dalje je 1 kapsula, z 2 dl vode, najbolje med obrokom. Priporočeni dnevni odmerek za odrasle so 1 do 3 kapsule, z 2 dl vode, najbolje med obrokom. Kapsule so celulozne in ne-živalskega izvora.

Opozorila: Ne raztapljajte vsebine kapsule v mleku in sokovih. Ne raztapljajte vsebine kapsule v vročih napitkih ali jedeh saj to lahko zmanjša učinkovitost probiotikov. 

Pomembna obvestila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. 

Shranjevanje: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

Neto teža: 13,86 g